Ponta, fara carje la sedinta PSD: Proiectele nu se finalizeaza din cauza anchetelor

Luni, 27 Iulie 2015, ora 11:03
4913 citiri
Ponta, fara carje la sedinta PSD: Proiectele nu se finalizeaza din cauza anchetelor
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a explicat, luni dimineata, de ce vor fi taieri ale bugetului alocat Ministerului Transporturilor, la rectificarea bugetara, argumentand ca proiectele nu pot fi finalizate din cauza investigatiilor si anchetelor "tot mai multe".

"Se taie la Transporturi banii pentru proiecte de cofinantare care nu se mai fac oricum pana pe 31 decembrie. In fiecare an sunt din ce in ce mai multe investigatii si anchete si proiecte care nu se pot finaliza", a declarat Ponta, inainte de sedinta BPN a PSD, la care participa si presedintele UNPR si vicepremier al Romaniei, Gabriel Oprea.

Cat pierd la rectificare Transporturile, Sanatatea, Cultura, MAE, Energia si TVR-ul

Premierul a precizat si ca, de fapt, Ministerul Sanatatii va castiga dupa rectificarea bugetara, cu toate ca informatiile aparute la sfarsitul saptamanii trecute aratau ca bugetul alocat acestui minister va fi cu 600 de milioane de lei mai mic.

Astfel, prim-ministrul a acuzat o parte a presei ca dezinformeaza, aratand ca, desi se taie 600 de milioane de lei din bugetul Sanatatii, se aloca in acelasi timp 700 de milioane de lei.

"Conform Legii bugetului de stat, adoptata in Parlamentul Romaniei, pe primele 6 luni, Romania trebuia sa aiba un deficit de 13 miliarde de lei. Pe primele 6 luni, Romania are un plus de 4 miliarde de lei.

(...) In limba romana si in toate limbile din lume, inseamna rectificare pozitiva, ca sunt mai multi bani decat in toate proiectele de stat", a mai spus Victor Ponta.

Potrivit acestuia, dupa rectificarea bugetara se pot da "toti banii pentru dublarea alocatiei pentru copii, pentru toate celelalte legi si putem ramane cu bani pe care putem sa ii cheltuim pana la sfarsitul anului".

Victor Ponta a renuntat, la intrarea in sediul PSD, sa se sprijine in carje, acesta declarand ca poate sa mearga "mai usor". "Am scapat de o povara, acum pot sa merg mai usor", a declarat premierul, la sediul PSD.

La randul sau, sosit la sedinta BPN a PSD, vicepremierul Gabriel Oprea a salutat inca o data succesul obtinut de Liviu Dragnea in cursa pentru sefia interimara a partidului: "Respect decizia PSD, care i-a acordat votului Liviu Dragnea. Asa cum a spus si Liviu Dragnea, suntem prieteni, putem bea si vin rece si ceaiuri fierbinti. Important e ca coalitia sa continue, sa avem o guvernare cat mai buna".

Teodorovici critica dur Ministerul Transporturilor: Iresponsabilitate si lipsa de profesionalism

Ministerul Transporturilor va pierde peste un miliard de lei in urma rectificarii bugetare, iar alte reduceri vor fi la Cultura, MAE, Energie si TVR.

Duminica seara, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a criticat dur Ministerul Transportului, acuzand ca il dezamageste an de an si ca nu va primi bani la rectificarea bugetara pentru ca nu a demonstrat ca ii poate cheltui.

Dragnea i-a cerut lui Ponta sa prezinte rectificarea bugetara in PSD, inainte de a fi aprobata in Guvern

Luni, la sedinta Biroului Permanent al PSD, va fi prezentata rectificarea bugetara, inainte de a fi aprobata in Guvern, dupa ce presedintele interimar al social-democratilor, Liviu Dragnea, a spus, joi, ca ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, va prezenta proiectul in cadrul acestei sedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Victor Ponta rectificare bugetara, #Ponta bani Transporturi , #premier