De ce tu, Victor Ponta? (Opinii)

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 07:49
10188 citiri
De ce tu, Victor Ponta? (Opinii)
Foto: gov.ro

E vazut in aceste zile ca un invingator in relatia cu presedintele Klaus Iohannis.

A iesit zambind de la Cotroceni, dupa celebrele consultari, modificarile legii electorale par a avantaja partidul cu cei mai multi primari, fiind vorba de PSD.

Pare ca norocul si-a intors fata din nou catre el. Dar, in opinia mea, aceasta e doar o aparenta.

Victor Ponta se teme, iar punctul lui slab sunt acuzatiile de coruptie. Cred ca a pus o presiune foarte mare pe Calin Poperscu Tariceanu ca sa-l salveze pe senatorul Dan Sova, iar acum presedintele Senatului e el insusi in postura de a fi incalcat legea.

Daca redacteaza hotararea Senatului si o semneaza din calitatea de presedinte al camerei, va putea fi acuzat de abuz in serviciu si de incalcare a deciziei Curtii Constitutionale in ce priveste votul.

Atacurile la jurnalistii care amintesc de problemele lui cu legea sunt din ce in ce mai vocale, iar faptul ca are un cumnat in arest poate fi o explicatie pentru care face declaratii ciudate cu privire la procurori.

In opinia mea, credibilitatea de care se bucura DNA in randul publicului ii provoaca greutati foarte mari in ce priveste planul lui si al actualei majoritati de a bloca lupta impotriva coruptiei.

Vedem ca sunt tot felul de initiative legislative, unele ajunse in comisiile juridice, altele in curs sa ajunga, care nu vor decat sa stopeze actuala operatiune de curatanie din societate.

In aceste zile, Victor Ponta lupta din rasputeri pentru ca Dan Sova sa nu ajunga in fata procurorilor.

A facut fata atacului politic al PNL, dar cred ca nu va face fata atacului Justitiei. Are in fata lui un zid format din DNA, SRI si Cotroceni, institutii care, in opinia mea, il vor plecat din fruntea Guvernului, fiecare dintre ele avand motivele sale, ce tin de coruptie, siguranta nationala si stabilitate politica.

Victor Ponta nu mai are niciun fel de sustinere in randul opiniei publice, cel putin, nu una care sa-i ofere vreo sansa in ce priveste viitoarele alegeri.

Prin masurile populiste mai mult sau mai putin justificate din punct de vedere economic incearca sa atraga macar o jumatate dintre alegatori de partea sa, dar, in cazul in care nu va reusi sa miste cifrele, atunci va avea probleme si in propriul partid, incepand cu toamna acestui an.

Cred ca Victor Ponta e tinut pe linia de plutire doar de cealalta coalitie, a celor care se tem sa nu ajunga dupa gratii.

Din pacate, e formata din oameni bogati si influenti care inca ocupa pozitii cheie in administratie si in Executiv. Detin resurse, controleaza Parlamentul si Guvernul si, chiar daca nu mai au sustinere populara, nu se vor preda fara sa faca tot ce le sta in putere ca sa se salveze.

Si uite asa se va ajunge din nou in zona compromisurilor, in care se vor face intelegeri pentru cine mai primeste o sansa si cine nu. Dar nu cred ca mai e cazul actualului premier. Si-a irosit toate sansele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta justitie coruptie, #Ponta atac procurori DNA , #premier