Demisia din Romania lui Ponta (Opinii)

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 19:03
11797 citiri
Demisia din Romania lui Ponta (Opinii)

Stimate domnule premier Victor Ponta,

Subsemnata Adina Ionescu, cetatean al Romaniei, va rog sa luati act de demisia mea din tara pe care ati confiscat-o in calitate de premier si lider de partid, urmand sa incetez activitatea la data de 20 iulie 2012.

Perioada de timp dintre prezenta notificare si data incetarii activitatii reprezinta preavizul. In cazul in care doriti sa renuntati partial sau total la preaviz, sau in cazul in care, intre timp, decideti sa va dati dumneavoastra demisia, va rog sa-mi comunicati.

Motivele pentru care imi prezint demisia din functia de cetatean al Romaniei pe care o conduceti sunt urmatoarele:

- Nu doresc sa fiu complice la incalcarea Constitutiei, legilor si regulamentelor parlamentare.

- Nu doresc sa fiu complice la distrugerea statului de drept.

- Nu vreau sa fiu cetatean al unei Romanii in care Avocatul Poporului ajunge Avocatul Puterii.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei premier incalca decizia Curtii Constitutionale si da buzna la Bruxelles fara vreun alt mandat decat unul imaginar dat de un grup de parlamentari traseisti.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie in care ministrul de Interne suna noaptea la un infractor condamnat definitiv la doi ani de inchisoare pentru a se scuza ca trebuie sa il duca la puscarie.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat in care un grup mafiot isi permite sa mobilizeze o adevarata retea pentru a scapa de puscarie un infractor condamnat definitiv la doi ani de inchisoare, fara ca vreunui membru al acelui grup sa i se clinteasca un fir de par din cap.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei ministru politic al Justitiei e capabil sa participe la proteste menite sa intimideze magistrati sau sa ceara incarcerarea unor procurori.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei ministru politic al Justitiei ii declara, cu de la sine putere, incompatibili pe doi dintre magistratii CCR si cere public anchetarea lor.

- Nu doresc sa fiu complice la aplicarea unor ordonante de urgenta care incalca flagrant Constitutia si principiul fundamental al separatiei puterilor in stat.

- Nu vreau sa traiesc intr-o Romanie in care un ridicol presedinte de Camera anunta public ca asteapta ordine de la Guvern.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat in care Parlamentul nesocoteste deciziile instantei si refuza sa vacanteze, in conformitate cu Constitutia, mandatele unor senatori si deputati incompatibili.

- Nu vreau sa mai strang din dinti cu furie vazand cum un general care a stat 480 de zile in inchisoare urzeste strategii si continua sa voteze in Senat, chiar cu doua maini atunci cand e vorba despre suspendarea presedintelui tarii.

Foto: Vlad Stanescu/Evenimentul Zilei

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei premier isi ia drept consilier un specialist in gaze de sist dupa ce a condamnat public exploatarea gazelor de sist si a daramat un guvern folosindu-se de acest pretext.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie al carei premier nu demisioneaza dupa ce un subordonat declara public ca nu l-a informat despre intrarea in insolventa a uneia dintre cele mai importante companii de stat - Hidroelectrica.

- Nu vreau sa traiesc intr-un stat al carui guvern incompentent si lipsit de rusine imi scoate pe zi ce trece din buzunar tot mai multi bani pentru rata la casa.

- Nu vreau sa fiu partas cu o Putere pentru care Monitorul Oficial a devenit ziar de casa cu scopul de a scapa niscaiva politicieni din ghearele justitiei.

- Nu vreau sa fiu membru al unui stat guvernat de politicieni care vor sa forteze introducerea unui sistem de vot imoral si neconstitutional.

- Nu vreau sa traiesc intr-o Romanie guvernata de Grajdani, Mangi, Popi si clonele lor, chiar daca sunt chemati sa populeze gradina Ambasadei SUA pe 4 iulie.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o tara in care premierul care a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana avertizeaza Bruxelles-ul ca ar face bine sa nu-si mai vare nasul in treburile murdare ale unui stat membru.

- Nu vreau sa traiesc intr-un stat european in care Televiziunea Publica executa comenzile unui fost sef al Serviciului de Informatii Externe, iar Consiliul ei de Administratie este numit prin incalcarea legii.

- Nu vreau sa traiesc intr-un stat in care asa-zisi oameni de presa urineaza pe istorie numindu-l pe Adrian Nastase "detinut politic".

- Nu vreau sa traiesc intr-o tara al carei premier ii demite pe Vladimir Tismaneanu si Dorin Dobrincu, dar il ia drept consilier pe Remus Cernea.

- Nu vreau sa fac parte dintr-o Romanie condusa de un guvern care isi subordoneaza Institutul Cultural Roman si il transforma prin ordonanta de urgenta dintr-un instrument menit sa promoveze cultura romana in lume, in instrument de propaganda politica printre romanii din strainatate.

- Nu vreau sa traiesc intr-un stat condus de oameni care ii considera pe Lucian Pintilie si Herta Muller colaboratori "platiti gras" ca "sa dea cu periuta" in numele lui Traian Basescu.

- Refuz sa mai simt umilinta permanenta de a avea in fruntea Executivului un dottore plagiator, in stare sa expedieze, de la Palatul Victoria, unei prestigioase reviste de stiinta, scrisori pline de greseli si sa terfeleasca reputatia unor oameni de stiinta remarcabili intr-o incercare disperata de a amana inevitabilul.

Data: 8 iulie 2012

Semnatura: Adina Ionescu

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ponta premier suspendare Basescu, #Ponta incalcari lege, #Ponta ICR scandal , #premier