Deputatul Ponta nu voteaza in cazul arestarii lui Florin Popescu

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 09:42
2389 citiri
Deputatul Ponta nu voteaza in cazul arestarii lui Florin Popescu
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a precizat ca nu va participa, in calitate de parlamentar, la votul din plenul reunit al Camerei Deputatilor in cazul cererii de arestare preventiva a lui Florin Popescu, acuzat ca a cerut mita 70 de tone de pui.

De asemenea, Ponta a adaugat, la Romania TV, ca nici nu va exista o directiva in interiorul PSD-ului, ci fiecare deputat va avea posibilitatea sa voteze cum crede de cuviinta.

"Nu o sa ma duc sa le spun cum sa voteze. Nici nu vreau, ca prim-ministru, sa ma apuc sa citesc cereri de arestare, nu am facut-o la nimeni altcineva. Nu particip la vot, nu am participat nici la celelalte voturi.

Nu se va da o dispozitie politica, este un vot de persoana si fiecare voteaza cum crede, pentru ca atat timp cat justitia nu este in niciun fel impiedicata, domnul acesta poate fi trimis in instanta... Daca trebuie sau nu arestat, lasarea in libertate, daca prezinta pericol pentru ordinea publica vor decide cei de la Comisia juridica. Nu cunosc, nu ma uit pe dosar si nici nu ar fi normal sa ma uit", a detaliat seful PSD.

Deputatul care a cerut mita tone de pui, scapat de colegi - cererea de arestare a fost respinsa

Declaratiile premierului vin in contextul in care deputatii din Comisia juridica au respins, luni, cererea de arestare a deputatului Florin Popescu.

Decizia finala va fi luata de plenul Camerei Deputatilor, care se va reuni saptamana viitoare. Deputatii trebuie sa se pronunte pana cel tarziu pe 7 mai, potrivit secretarului Camerei, Niculae Mircovici.

Florin Popescu este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Fostul lider PDL Dambovita, acuzat ca a cerut mita pui fripti: Ma retrag de pe lista PMP

Vinerea trecuta, Popescu a anuntat ca isi suspenda activitatea in PMP pana la clarificarea situatiei sale si ca s-a retras si de pe lista de candidati ai acestei formatiuni la euroalegeri, precizand ca se pune la dispozitia justitiei si ca nu este necesara cererea de arestare preventiva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Florin Popescu, #Florin Popescu Ponta vot, #Florin Popescu Ponta arest preventiv , #premier