Der Spiegel, despre Ponta: Cum n-ar trebui sa se comporte un democrat cuminte

Luni, 16 Iulie 2012, ora 12:01
5081 citiri
Der Spiegel, despre Ponta: Cum n-ar trebui sa se comporte un democrat cuminte
Foto: Arhiva/Day Life

Situatia tensionala din politica romaneasca este, in continuare, dezabatuta de presa internationala, care compara, din nou, Romania lui Victor Ponta cu Ungaria lui Viktor Orban.

"Social-democratii si conservatorii germani au probleme cu membrii controversati ai familiei lor politice. In cazul Romaniei, socialistii dovedesc o uimitoare retinere. La fel cum o faceau conservatorii in cazul Ungariei", noteaza Der Spiegel in editia online.

Jurnalistii subliniaza ca Angela Merkel, cancelarul german, manifesta un interes deosebit pentru Romania.

"Vorbeste la telefon cu presedintele suspendat, apoi il convoaca pe ambasadorul Romaniei la Berlin si ii transmite ca Germania vede amenintata separarea puterilor in statul roman", se mai arata in material, precizandu-se totodata ca "si faptul ca aceasta intalnire este comunicata public este o raritate".

Der Spiegel subliniaza ca Angela Merkel are un interes vadit in a face cat mai cunoscuta pozitia intransigenta fata de Romania, iar premierul roman Victor Ponta "ne arata cum n-ar trebui sa se comporte un democrat cuminte".

D.R.

"Dar prietenii sai de partid sunt surprinzator de retinuti. Unele critici au aparut din partea social-democratilor germani, dar mult prea cuminti. Vedem ca Romania nu este un subiect placut pentru stanga germana. Insa ezitarea socialistilor germani nu este specifica partidului lor.

Si conservatorii se manifestau la fel atunci cand prietenul Viktor Orban derapa in Ungaria. Despre Silvio Berlusconi ati auzit ceva? Nimic! La fel si in cazul discursurilor nationaliste ale fratilor Kaczynski in Polonia", se mai arata in material.

In finalul articolului, jurnalistii scriu ca "retinerea in a da peste degete propriilor colegi de partid european inseamna o mai mare integrare a Europei".

"Si poate ca perceptia selectiva a realitatii va avea ca efect secundar reducerea deficitelor de identitate pentru cetatenii Europei. De asta Uniunea are oricum nevoie", conchid cei de la Der Spiegel.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#spiegel Ponta antidemocrat, #socialisti Germania Guvern Ponta, #Merkel interesata Romania, #refrendum suspendare Basescu USL , #premier