Dragnea a facut bilantul guvernarii si pe Ponta nici nu l-a chemat la sedinta (Video)

Luni, 16 Noiembrie 2015, ora 13:04
4251 citiri
Dragnea a facut bilantul guvernarii si pe Ponta nici nu l-a chemat la sedinta (Video)
Foto: B1 TV

Deputatul PSD Victor Ponta, fost premier al Romaniei, a declarat, luni, ca nu va vota Cabinetul Ciolos si a dezvaluit ca nu a fost invitat de colegii sai de partid la prezentarea bilantului guvernarii sale.

Intrebat de jurnalistii prezenti la Palatul Parlamentului, Victor Ponta a refuzat sa isi spuna parerea despre noul guvern.

"Nu ma apuc eu acum sa il comentez, ca nu suna bine. Important e ca are sprijin masiv. Nu cred ca au nevoie de sprijinul meu. Nu voi vota maine. Nu cred ca e bine pentru PSD, dar decizia PSD am inteles-o", a zis fostul premier si lider al PSD.

Intrebat al cui e Guvernul Ciolos, Victor Ponta a raspuns: "Al domnului Iohannis, bineinteles!".

Fostul premier a tinut sa sublinieze rezultatele foarte bune cu care s-a incheiat guvernarea sa si si-a exprimat speranta ca viitorul Cabinet va continua in aceeasi linie pe "partea economica si sociala".

Intrebat ce a facut in ultimele zile, dupa demisia de la Guvern, Victor Ponta a raspuns: "Am mai stat cu familia, am fost plecat din tara".

Ministrii lui Ciolos, la primul test in Parlament LIVE

Victor Ponta a mai declarat ca nu stie de ce PSD a decis sa sustina Guvernul Ciolos.

"Nu am fost invitat (la sedinta conducerii - n.red.), nu stiu ce s-a discutat. Nu pot sa critic conducerea partidului meu, nefiind invitat, nu cunosc detalii", a declarat fostul lider PSD.

De asemenea, intrebat de ce nu a participat, luni dimineata, la bilantul propriei guvernari, acesta a dezvaluit ca nu a fost invitat de colegi nici acolo.

"Nu, nu am fost invitat. E o decizie a conducerii, nu-i nicio suparare, pe PSD n-o sa ma supar niciodata. Nu am inteles de ce nu am fost invitat, eu nu ma duc unde nu sunt invitat. Nu e nicio suparare. Dar inteleg ca s-a vorbit de bine despre guvernare", a spus Victor Ponta, insinuand totodata ca laudele publice care i se aduc nu se regasesc si "in spatele usilor inchise".

De asemenea, intrebat de ce s-a intalnit astazi cu cei doi co-presedinti ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, dar nu si cu Liviu Dragnea, presedintele partidului sau, Victor Ponta a replicat: "Dansii m-au invitat la o cafea, daca nu m-a invitat... Eu sunt om civilizat".

In context, Victor Ponta s-a aratat de acord cu liderii ALDE, care au anuntat ca nu vor vota Guvernul Ciolos.

"Au aceasta optiune, eu o consider corecta. Cei care m-au votat in 2012 deputat nu cred ca m-au votat ca sa votez Guvernul astazi", a sustinut Victor Ponta.

Pe de alta parte, intrebat despre procesul sau, Inalta Curte hotarand astazi ca dosarul Turceni-Rovinari nu se va intoarce la DNA pentru refacerea anchetei, asa cum solicitasera avocatii sai, Victor Ponta a spus ca nu vrea sa comenteze. "Ma duc la proces ca orice om, macar judecatoarea ma asculta", a adaugat el.

Inalta Curte: Dosarul lui Ponta nu se intoarce la DNA

Cum se justifica Dragnea

Liviu Dragnea a explicat de ce nu l-a invitat pe Ponta la bilant.

"Din punctul meu de vedere, Victor Ponta este cel mai bun premier pe care l-a avut Romania. Ii multumesc pentru ce a facut pentru aceasta tara. Cred ca ar fi fost, in continuare, un premier foarte bun si in continuare cred ca nu trebuia sa plece (...) Noi am facut aceasta conferinta de presa pentru ca, nerealizandu-se un bilant la Guvern, am decis ca este nevoie de a face acest bilant politic al guvernelor care au fost sustinute de coalitia majoritara (...)

Plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului nu a afectat imaginea PSD-ului, a tulburat PSD. Sigur ca PSD-ul dorea sa ramana la guvernare impreuna cu partenerii sai, dar motivele care l-au determinat pe Victor Ponta au fost expuse de el in acea conferinta de presa. Si, pana la urma, noi a trebuit sa actionam politic in felul in care l-am si prezentat ieri", a afirmat presedintele PSD, intr-o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ponta bilant, #Ponta vot Ciolos , #premier