Dragnea si-a dat demisia din Guvern si din toate functiile din PSD

Vineri, 15 Mai 2015, ora 12:40
24118 citiri
Dragnea si-a dat demisia din Guvern si din toate functiile din PSD
Foto: Digi 24 TV

Dupa ce a fost condamnat in dosarul Referendumului, Liviu Dragnea si-a dat demisia, vineri, de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si din toate functiile detinute in PSD.

Acesta a precizat ca respecta decizia instantei, dar ca se considera in continuare nevinovat.

La randul sau, premierul Victor Ponta a anuntat ca a luat act de demisia lui Liviu Dragnea si ca noul ministru al Dezvoltarii Regionale va fi nominalizat dupa ce va discuta cu presedintele Klaus Iohannis.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT declaratiile de presa sustinute de Victor Ponta si Liviu Dragnea la sediul PSD

- Victor Ponta: E o decizie simbolica de condamnare a unei actiuni politice - suspendarea presedintelui. Decizia de suspendare a presedintelui a fost o decizie luata de toti liderii PSD, PNL. Am facut campanie. Nu regret nicio secunda. Regret ca printr-o decizie politica CCR a anulat rezultatul referendumului. De acum incolo, daca se aplica regula din acest dosar, cu siguranta toate scrutinurile trebuie sa aiba un alt specific. Cum o sa facem campanie fara sa indemnam oamenii sa vina la vot?

Decizia domnului Dragnea era demult anuntata. Mi-a prezentat demisia. Vom discuta si cu Iohannis pentru o noua nominalizare. Referitor la functia din PSD, eu am fost ales cu Dragnea. Luni trebuie sa le spunem colegilor ce am facut impreuna si ce putem face pe viitor, pentru ca PSD sa poata participa la alegeri.

- Liviu Dragnea: Ma consider nevinovat. Am luat act de decizie. I-am prezentat premierului demisia din functia de ministru al Dezvoltarii si Administratiei. L-am informat ca luni va fi pe masa BPN mandatul meu de presedinte executiv, recunosc ca nu inteleg care a fost sau care va fi motivarea deciziei de astazi.

In schimb, raman valabile intrebarile pe care le pun public: Cum se mai poate face campanie in Romania? Este o decizie pe care o respect. Exista creat un precedent periculos pentru cine doreste sa faca campanie in Romania. Premierul a luat act de demisia mea.

Liviu Dragnea, condamnat la un an de inchisoare cu suspendare

Presedintele executiv al PSD, ministrul Liviu Dragnea, a fost condamnat, vineri dimineata, la un an de inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 3 ani, in dosarul Referendumului din 2012.

In acelasi dosar, instanta le-a condamnat pe Adriana Vespe si Daniela Vladut la doi ani de inchisoare cu suspendare. Prin aceeasi decizie, alti peste 20 de inculpati au fost achitati.

A sosit ziua sentintei pentru Liviu Dragnea: Va merge la inchisoare?

Sentinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva, putand fi contestata.

DNA ceruse inchisoare cu executare pentru ministrul Dezvoltarii Regionale, insa nu a mentionat si cuantumul pedepsei.

Miercuri, ministrul Dezvoltarii si Administratiei, intrebat ce va face cu functiile pe care le detine in cazul in care decizia ii va fi nefavorabila, spunea ca acestea "nu o sa mai fie".

"Stiti foarte bine raspunsul la intrebarea asta. Nu o sa mai fie (functiile - n.red.). E normal. Sa speram totusi ca nu o sa fie cazul, eu sper sa fie o sentinta buna pentru mine si pentru adevar", declara Dragnea, cu doua zile inainte de pronuntarea deciziei instantei.

Sentinta in dosarul "Referendumul", amanata: Cand afla Dragnea daca face inchisoare (Video)

Dragnea se pregateste de sentinta in dosarul Referendumului: Ce va face daca va fi condamnat

Dragnea, ironic inaintea deciziei Inaltei Curti: Sunt absolut sigur ca n-o sa fiu condamnat la moarte

Dragnea este acuzat de DNA ca, in calitate de secretar general al PSD, cu ocazia organizarii si desfasurarii referendumului din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, a uzat de influenta si autoritatea sa in partid in scopul obtinerii unor foloase nepatrimoniale de natura electorala necuvenite pentru PSD, anume indeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obtinute in alte conditii decat cele legale.

In acest sens, potrivit procurorilor anticoruptie, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, in care a implicat mai multe persoane asupra carora avea influenta in virtutea functiei pe care o detinea, avand ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Liviu Dragnea condamnat inchisoare, #Liviu Dragnea demisie ministru, #Victor Ponta Liviu Dragnea demisie , #premier
Comentarii