Dubla masura a intransigentei lui Victor Ponta (Opinii)

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 23:50
6082 citiri
Dubla masura a intransigentei lui Victor Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta se arata "degraba varsatoriu de sange" in cazul subalternilor de rangul al doilea cu mancarimi la limba. A scapat seful penitenciarelor porumbelul despre teroristii care incercau sa-i eliberze pe interlopii de prin puscarii? In cateva ore premierul l-a evacuat. A zis ceva vicepresedintele ANPR despre scumpirea curentului? Jos cu el imediat! Cu Adrian Grajdan ce-a durat nitel mai mult, dar omul era in "misiune speciala".

E foarte bine ca Victor Ponta impune o disciplina a comunicarii guvernamentale. Nu e bine ca luat-o pe cont propriu, dar aceasta e alta poveste. Dar e bine ca nu mai vorbeste fiecare dupa cum ii tuna, cand ii tuna, cum se trezeste noaptea, ce crede el despre orice, oricand si oriunde, asa cum se intampla in timpul guvernarilor Boc, spre deruta totala a populatiei si a jurnalistilor.

Dar daca porumbeii tot au fost scosi pe gura, simpla demitere a demnitarului mi se pare total insuficienta. Ar trebui clarificat rapid si fondul chestiunilor ramase in aer. Asadar, ar trebui totusi sa aflam dintr-o sursa oficiala si credibila daca ceea ce a spus seful penitenciarelor este sau nu adevarat. A fost demis pentru ca l-a luat gura pe dinainte si a spus ceea ce nu trebuia spus din diferite motive sau a batut pur si simplu campii, ca sa para interesant?

Dar daca Victor Ponta se arata atat de intransigent cu demnitari de rangul al doilea, in cazul ministrilor dovedeste o stranie toleranta. Ministrul de Externe este poate cazul cel mai grav de inalt demnitar care vobeste vrute si nevrute.

Declaratia lui Andrei Marga privind suspendarea presedintelui a ramas nesanctionata de Victor Ponta. Nu ca s-ar fi asteptat cineva ca Victor Ponta sa-i sara in aparare presedintelui si nici nu-l suspecteaza nimeni de vreo simpatie pentru seful statului, dar ca premier ar fi trebuit sa fie deranjat de faptul ca ministrul sau de Externe face declaratii care transmit un mesaj de instabilitate politica si de totala neseriozitate. Una este lupta interna si alta este ceea ce transmite ca mesaj extern tocmai ministrul de Externe.

Mircea Diaconu e alta problema pentru care Victor Ponta nu are un raspuns adecvat. Nu stiu daca Diaconu s-a aflat sau nu intr-un conflict de interese si nici nu voi sti pana cand impotriva sau in favoarea domniei sale nu va exista macar o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Dar stiu ca asupra unui ministru din cabinetul Ponta planeaza suspiciuni grave, oficiale, in curs de anchetare. Initial doar doua, dupa care, iata, parchetul mai ancheteaza alte trei suspiciuni similare, legate tot de contractele sotiei lui Mircea Diaconu. Iar aceste suspiciuni sunt inadmisibile in cazul unui membru al guvernului, cu atat ma mult al guvernului despre care Victor Ponta pretindea ca va fi cel mai cinstit din cate a vazut Romania.

Nimeni nu zice ca Mircea Diaconu trebuie pus la stalpul infamiei, dar in mod normal o persoana afectata de astfel de suspiciuni, daca nu are onoarea de a se retrage singura, este trimisa in linia a doua pana la clarificarea acuzatiilor, pentru ca ele sa nu se rasfranga asupra intregului guvern.

Si Mircea Diaconu nici macar nu se arata prea grabit sa clarifice acuzatiile. Ministrul Culturii a lipsit de la convocarea procurorilor, desi se afla la o aruncatura de bat de sediul acestora, participand alaturi de Victor Ponta la un seminar privind (culmea ironiei!) anticoruptia.

Nu stiu daca prezenta si expertiza domniei sale la aceasta reuniune era indispensabila si ma intreb daca Mircea Diaconu nu ar fi fost mai util, inclusiv anticoruptiei, prin prezenta la audieri.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta concedieri, #Victor Ponta demis, #Diaconu parchet , #premier