Dupa ce s-a sucit si si-a marit salariul, Ponta face un "gest simbolic"

Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 09:21
3541 citiri
Dupa ce s-a sucit si si-a marit salariul, Ponta face un "gest simbolic"
Foto: Captura YouTube

Dupa intreg scandalul legat de marirea salariilor demnitarilor, Guvernul Victor Ponta a alocat, la rectificare bugetara, circa 600.000 de lei pentru lefurilor oficialilor.

Ponta spunea ca va anula ordonanta, semnata de Gabriel Oprea cat seful UNPR a fost premier interimar. Premierul s-a razgandit, demnitarii vor avea pana la urma salarii de trei ori mai mari de la 1 august. Pe o retea sociala, insa, Ponta spune ca-si va dona diferenta de salariu. Nu definitiv, ci pana va fi adoptata noua Lege a Salarizarii.

Inainte sa plece in concediu, Ponta si-a marit salariul: Nu voiam sa para ca ma razbun pe Iohannis

"Nu m-am razgandit, cred in continuare ca este corect ca demnitarii din Romania (Presedinte, presedintii Parlamentului, ministrii, etc.) trebuie sa aiba un salariu decent, cel putin egal cu alti functionari din subordine si relativ asemanator cu ceea ce se intampla in Europa.

Dar la fel de corect este ca aceasta marire de salariu sa fie facuta in acelasi timp cu salariile celorlalti angajati din sectorul public. Asa ca pot sa mai astept pana vom adopta noua Lege a Salarizarii!", scrie pe Facebook Victor Ponta.

Fostul sef al PSD spune ca a luat "decizia personala" a dona banii unei echipe de baschet.

Salariile demnitarilor cresc de la 1 august, desi Ponta a promis ca va amana majorarea

"In consecinta, am luat decizia personala ca incepand cu data de 1 august sa donez diferenta de salariu primita prin 'faimoasa ordonanta' catre echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joaca dupa multi ani din nou intr-o competitie europeana). Asa am sufletul impacat si fac si un gest simbolic de sprijin pentru echipa si sportul pe care le iubesc atat de mult de peste 30 de ani!", mai noteaza Ponta.

Scandal pe salariile demnitarilor

Ordonanta care tripleaza salariile demnitarilor a fost adoptata in ultima sedinta de guvern condusa in calitate de premier interimar de vicepremierul Gabriel Oprea si in prezenta lui Victor Ponta la Palatul Victoria.

La scurt timp, presedintele Klaus Iohannis s-a aratat de acord cu controversatul act normativ, in timp ce premierul Victor Ponta a declarat ca nu este oportun si ca il va retrage, dar subiectul nu a mai fost discutat in sedinta saptamanala de guvern.

Ulterior, seful Cancelariei Prezidentiale, Dan Mihalache, a afirmat ca tema majorarii salariilor demnitarilor a fost initiata si prezentata presedintelui Klaus Iohannis la inceputul acestui an, declarand ca nu vrea sa fie pus "in situatia penibila", in care sa faca publice mailuri pe acest subiect trimise de Victor Ponta.

"Comentariile 'Propagandei' si demagogia unor consilieri prezidentiali care criticau pe la TV masura si acum vor incasa banii cu tupeul deja consacrat imi sunt in acest caz total indiferente!", a mai scris pe Facebook, miercuri dimineata, Victor Ponta.

Rectificarea de buget aprobata, marti, de Guvern include bugetarea ordonantei care prevede cresterea indemnizatiilor demnitarilor. Masura vizeaza 48 de functii: presedintele Romaniei, premierul, ministrii, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului si directorii SIE, SPP, STS.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Victor Ponta salarii demnitari, #salarii triple demnitari , #premier