Editorial: Cum sa confisti Romania

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 15:42
4219 citiri
Editorial: Cum sa confisti Romania
Foto: Ziarelive

Cel mai fericit dintre romani, premierul Victor Ponta, a obtinut in doua luni ceea ce unui politician de rand ii este greu sa atinga intr-o viata intreaga: nu numai ca a devenit seful Guvernului, dar a devenit cunoscut in toata Europa. Titluri din El Pais sau Frakfurter Allgemeine Zeitung ii contin numele.

Pentru recunoasterea internationala, Nadia Comaneci a trebuit sa munceasca aproape zece ani, dar lui Ponta i-a iesit in 60 de secunde. E drept ca nu este vorba despre roata tiganului sau insemnari pe marginea pozitiei tarii noastre apropos de agenda europeana - cred ca nici Victor Ponta n-a aflat-o decat in avion, pe genunchi, asa cum s-a ivit din spuma marii si Guvernul sau.

Ci despre stirea ca prim-ministrul de la Bucuresti face abstractie cu gratie de deciziile Curtii Constitutionale, care au caracter obligatoriu, stire care se adauga celei de zilele trecute, legate de plagierea tezei de doctorat sub coordonarea lui Adrian Nastase.

Ce-si putea dori Romania mai mult decat sa o bage cineva in seama? Daca tara inseamna premierul si delegatia sa, nimic altceva. Daca, insa, contine si aspiratiile cetatenilor ei, imi este teama ca acestia au cam rosit.

Caci cum altcumva sa reactioneze cand timp de o luna l-au auzit pe Victor Ponta afirmand ca singurul trimis legitim al Romaniei la Consiliul European este premierul, iar inainte sa intre in sala de sedinta din Bruxelles a spus ca daca nu apare Traian Basescu, va reprezenta el tara?

Cum este mobilat psihicul unui om care sustine ca a fost mandatat de Parlament sa expuna pozitia Romaniei si, tot inainte sa intre in sala de sedinta, il suna pe presedinte sa-i indice azimutul?

Nu in ultimul rand, oamenii au fost mandri cand l-au auzit pe premierul lor cum a dat in balbaiala dupa ce un jurnalist strain i s-a adresat cu "domnule presedinte al Romaniei" si nu a fost in stare sa spuna decat ca nu sta de vorba decat cu ziaristi romani. Va dati seama ce spaima l-a apucat imaginandu-si ca va trebui sa raspunda la intrebari pe tema plagiatului!

Iar notorietatea sefului Executivului nu se va estompa. Cum media internationala este foarte interesata de plagiat, spre deosebire de domnul Ponta (care nu da doi bani pe munca la care altii se inhama ani de zile ca sa obtina titlul de doctor), va prinde desigur de veste ca institutia menita sa decida daca premierul este vinovat de furt intelectual a fost curatata de dascali "dubiosi".

Care dascali ar fi putut decide ca zeci de pagini copiate (cu tot cu greseli) din alta carte pot fi proba intr-un dosar penal.

...Incep sa-mi aduc aminte de maniera in care a condus tara Adrian Nastase. Momentan, marturisesc ca mi-am pierdut umorul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta incalcare Constitutie, #Victor Ponta plagiat doctorat, #Ponta Consiliul European , #premier
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Cum sa confisti Romania? Un maidanez ca Viorel o confiscă cum vrea