Fenechiu merge la inchisoare - Ponta: Imi pare foarte rau din punct de vedere uman (Video)

Joi, 30 Ianuarie 2014, ora 21:17
4400 citiri
Fenechiu merge la inchisoare - Ponta: Imi pare foarte rau din punct de vedere uman (Video)

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, in contextul condamnarii fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, ca nu comenteaza decizia instantei, insa regreta sentinta "din punct de vedere uman".

"Chiar nu pot sa o comentez", a spus seful Executivului, legat de sentinta primita de Fenechiu.

"Imi pare foarte rau din punct de vedere uman, domnul Fenechiu a fost un ministru foarte bun", a incheiat premierul.

Relu Fenechiu s-a predat - ce urmeaza pentru fostul ministru

Relu Fenechiu a fost condamnat, joi, la 5 ani de inchisoare cu executare de catre instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma calificata, in dosarul Transformatorul. Decizia magistratilor a fost luata in unanimitate si este definitiva.

Aceeasi pedeapsa a fost dictata si in cazul fratelui lui, Lucian Fenechiu. Cei doi au fost condamnati in solidar cu alti patru inculpati la plata unei sume de 5.304.000 milioane de lei. Decizia a fost luata in unanimitate de judecatori, este definitiva si va fi pusa in aplicare imediat.

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

Dupa ce vor fi incarcerati, cei doi frati vor sta o perioada de 21 de zile in carantina, conform legii privind executarea pedepselor, dupa care vor fi transferati in penitenciare si va incepe executarea pedepsei. Pentru ca nu au peste 60 de ani, Relu Fenechiu si fratele sau, Lucian, vor executa intreaga pedeapsa.

Tot 5 ani de inchisoare cu executare a primit Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iasi. Fostii directori in cadrul SISEE Moldova au primit si ei pedepse cu executare.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Ponta reactie condamnare Fenechiu, #Relu Fenechiu condamnat Transformatorul, #Fenechiu inchisoare Ponta , #premier