Filmul lui Victor Ponta (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 13:48
9799 citiri
Filmul lui Victor Ponta (Opinii)

Cred ca Victor Ponta sau, ma rog, echipa de comunicare a domniei sale, are o pasiune pentru filmele americane. Joi, premierul a jucat putin in Top Gun. E drept nu rol de pilot, ci de copilot, dar a facut parte din distributie, nu-i asa? Restul reprezinta detalii rautacioase.

Pana nu demult, prima poza care iti aparea pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta, care il arata pe premier pe o pista, avand in spate un avion militar, in mers, in fruntea unui grup de militari, aducea izbitor cu o scena din Armageddon, filmul in care Bruce Willis salva lumea.

Cred ca Victor Ponta incearca sa transmita cinematografic imaginea de tanar erou, curajos se-ntelege, care daca nu salveaza lumea, macar salvatorul partii antibasiste din Romania musai este. Dupa ce s-a mutat in unitate militara, iata ca a urcat in avionul militar si pare ca e gata de orice razboi.

In plus, dupa ce mesajele venite dinspre SUA in ultima vreme i-au fost defavorabile, Victor Ponta o fi simtit pesemne nevoia sa arate romanilor ca parteneriatul sau cu americanii este nestirbit si inscris cu un F16 pe cerul patriei.

O demonstratie putin credibila pentru cei care stiu ca in conditiile apartenentei la NATO, premierul Romaniei, cum s-o numi el, nu avea cum sa fie impiedicat, mai ales pe teritoriul Romaniei, sa se joace de-a copilotul intr-un avion militar, daca asa voia el. Dar una e amabilitatea diplomatica, alta e evaluarea reala.

Si apoi, daca tot s-a suit Traian Basescu pe crucisator, de ce sa nu se suie si Victor Ponta in F16? E drept ca presedintele este pe coverta ca pestele in apa, in vreme ce premierul avea unele dificultati sa se si urce in F16. Dar, din nou, detalii nesemnificative.

Stiti ce mi se pare insa semnificativ? Faptul ca intr-un moment atat de complicat, intern si extern, premierul s-a comportat ca un copil care a primit o jucarie noua. "Cea mai impresionanta experienta din viata mea", asa a caracterizat Victor Ponta zborul cu F16.

Nu ma indoiesc ca senzatiile au fost tari, dar mi se pare derizoriu ca omul care piloteaza Romania in fiecare clipa de vreo doi ani, care a depus juramantul de doua ori in calitate de premier al Romaniei, considera ca si-a atins punctul culminant fiind copilot, fie si pe un F16.

Declaratia aceasta, probabil sincera si atat de copilaroasa, cuprinde cred toata inadecvarea lui Victor Ponta in raport cu functia pe care o ocupa.

Ma tem ca domnia sa joaca intr-un film artistic cu supereroi, cu 007 din biroul sau, cu personaje de reclame cu clop, cu doctorita Plusica dupa caz, dar care, in orice caz, nu are mare lucru de-a face cu documentarul Romaniei si cu documentarul functiei pe care o ocupa.

Si daca tot s-a dus la Campia Turzii, premierul avea ocazia sa afle la fata locului cum se face ca elicopterele Puma SOCAT au ramas la sol dupa accidentul aviatic din Apuseni, desi erau echipate tocmai pentru misiuni de salvare in conditii extreme.

Dar e posibil ca raspunsul la aceasta intrebare sa ii fi stricat cea mai impresionanta experienta din viata.

Intrebarile acestea fac diferenta intre filme artistice si viata reala.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Ponta zbor F16 , #premier