Florin Zamfirescu: Ponta are intentii bune, dar e infantil. Asa ii scuza si plagiatul

Luni, 02 Iulie 2012, ora 17:40
4978 citiri
Florin Zamfirescu: Ponta are intentii bune, dar e infantil. Asa ii scuza si plagiatul
Foto: Agenda

Actorul si profesorul Florin Zamfirescu considera ca Victor Ponta are intentii bune, dar nu si maturitatea de care ar avea nevoie pentru a reusi sa faca ceva.

"Cred ca Victor Ponta este un om conjuctural care nu are inca maturitatea necesara - are bunele intentii - nu stiu din ce motiv, probabil si de frica, pentru ca lucrurile au luat-o asa de tare razna incat se simte nevoia unei normalizari", a declarat Zamfirescu pentru Ziare.com.

Actorul crede ca Uniunea Social Liberala incearca sa para ca face ceva.

"USL-ul acum incearca sa para ceea ce n-a fost in anii anteriori si noi stim ca au distrus Romania. Nu USL, PSD. Iar acum de frica, actualii PSD-isti, care o parte sunt aceeisi, o parte sunt altii, la fatada sunt altii, incearca sa repare busuiocul numai cu sloganuri si idei foarte bune.

Toti putem avea idei foarte bune si toti putem nenoroci Romania, cum se intampla. Toti vin cu promisiuni. Eu nu mai am nicio speranta. Ponta mi se pare de buna intentie, dar foarte foarte...aproape infantil", a continuat el.

Ponta, despre plagiat: Actiune mafiota a Consiliului. A fost infiintat pentru mine

In legatura cu presupusul "copy paste" din lucrarea de doctorat a premierului, Zamfiresnu nu crede ca a fost plagiat, insa isi justifica parerea prin faptul ca acest lucru reprezinta o hiba.

"Nu cred ca a plagiat. Pentru ca aici este o hiba care s-ar cere mult discutata. Doctoratul nu poate fi in mod firesc o forma urmatoare masteratului si licentei. Iti dai licenta, doi ani de masterat si pe urma iti dai masteratul. In capul meu si al generatiei mele, doctoratul era o incununare a unei activitati de-o viata.

Dupa o viata de descoperiri si de gandire, iti dadeai doctoratul. Aduceai un aport. Ce aport sa aduci tu ca om de stiinta dupa ce ai terminat cu licenta, adica fara pic de experienta?", a adaugat actorul.

Acesta considera ca doctoratul cerut de forurile europene in forma aceasta, imediat dupa masterat, este "o imbecilitate". Actorul si-a dat doctoratul pentru ca i s-a cerut, insa el mentioneaza ca are in spate o cariera si o viata de descoperiri ceea ce il ajuta sa demonstreze "ineditul acestei lucrari si lipsa de copy paste".

"Cand doctoratul si-l dau niste tineri nu au de unde sa se inspire decat sa dea copy paste. Ce experienta de viata are nenorocitul de el ca sa poata sa vina cu pareri creatoare? Nu are cum decat daca este un geniu ca Einstein. Toate doctoratele tinerilor sunt bazate pe citate cu sau fara ghilimele. Poate ca se uita niste ghilimele.

Nu e nicio mirare ca doctoratele astea sunt trei sferturi citate din mai multe lucrari. Se face o carte din mai multe carti", a adaugat Zamfirescu.

Actorul spune ca doctoratul cerut la inceputul vietii reprezinta o modalitate de a discredita o generatie si ca toate aceste schimbari duc la demolarea culturii si valorii europene.

"Este ceruta de la forurile europene in care ne-am introdus cu toti ca parca am intrat intr-un rahat in aceasta Europa Unita, care este un hibrid si o chestiune falsa. De la forurile europene s-a ajuns la studiile de trei ani, copiii astia sunt frustrati de invatatura adevarata, sunt pusi sa dea si doctorate. Dupa care sunt aratati cu degetul.

Se lucreaza intens la demolarea culturii si valorilor europene. Se lucreaza intens de catre foruri foarte inalte, aparate de bani si banci, la demolarea Europei ca sa fie cotropita. Nu mai lucreaza razboiul cu arme. Suntem intr-un razboi si l-am pierdut", a vituperat Florin Zamfirescu.

"L-au dat jos pe Diaconu pentru ca trebuie sa vina cineva care sa faca lucruri cat mai deplorabile"

Ca orice artist roman, Florin Zamfirescu este preocupat de latura culturala. L-am intrebat pe actor ce asteptari are el de la noul ministru al Culturii, Puiu Hassoti.

"Nu stiu ce va face Hasotti, ca nu il cunosc. Ii doresc numai bine", a spus scurt si la obiect el despre noua conducere a ministerului, nu inainte de a-si arata regretul fata de schimbarea lui Mircea Diaconu.

El considera ca actorul si prietenul sau Diaconu a fost schimbat tocmai pentru ca putea sa faca ceva, lucru care i-a nemultumit pe unii.

"Speram foarte mult de la colegul meu, prietenul meu de-o viata, Mircea Diaconu, pentru ca il cunosc si este un om onest. Cine l-a demolat a facut-o deliberat stiind ca omul acesta ar putea sa faca niste lucruri foarte bune. De aia l-au demolat. Pentru ca trebuie sa vina cineva care sa faca lucruri cat mai deplorabile.

Sa se duca de rapa o societate candva bine consolidata, cu valori de invidiat. Nu vorbesc numai de Romania, vorbesc de Europa", a conchis actorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Zamfirescu Ponta imatur, #Zamfirescu Ponta plagiat, #Zamfirescu Ponta infantil , #premier