Fost ministru al Apararii: E absurd sa spui ca la sediul Guvernului s-au facut ascultari ilegale

Vineri, 18 Aprilie 2014, ora 18:00
3366 citiri
Fost ministru al Apararii: E absurd sa spui ca la sediul Guvernului s-au facut ascultari ilegale
Foto: stareanatiunii.ro

Constantin Dudu Ionescu, fost ministru al Apararii, considera ca decizia premierului Ponta de a-si muta biroul de la Palatul Victoria in sediul Ministerului Apararii Nationale este o jignire la adresa celor care ii asigura securitatea.

"E un gest politic, nu are nicio legatura cu realitatea. E inadmisibil sa crezi ca esti mai protejat in Ministerul Apararii decat in sediul Guvernului. E o jignire si la adresa jandarmilor, si la adresa functionarilor publici, si a celorlalti. Iar ideea ca la sediul ministerului poti sa tii mai bine agenda decat la Guvern e o chestie 'interesanta', ca sa nu spun altfel", a comentat Constantin Dudu Ionescu pentru Ziare.com.

Mai mult, acesta spune ca prin acest gest, Victor Ponta da de inteles ca "pana acum in sediul Guvernului se faceau ascultari ilegale, ceea ce este absurd".

"Din cate stiu eu, cladirea Guvernului este la fel de bine protejata ca si celelalte cladiri guvernamentale. Mai mult, cine isi permite sa asculte fara mandat interiorul unei cladiri guvernamentale? E inacceptabil. Este evident ca este doar o scuza", a mai adaugat fostul ministru al Apararii.

Fost director SIE: E un moment de tensiune maxima internationala, iar noi ne ocupam de jocuri penibile

Victor Ponta a anuntat ca isi muta biroul din Palatul Victoria in sediul Ministerului Apararii Nationale, de teama unor inscenari ale presedintelui Traian Basescu.

Ponta, despre mutarea biroului la MApN: Ma astept la inscenari din partea lui Basescu

Decizia a venit in contextul in care presedintele Consiliului Judetean Mehedinti si al PSD Mehedinti, Adrian Duicu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta "la nivel inalt". Telefonul acestuia a fost interceptat in timpul anchetei, iar Duicu a fost surprins in timp ce ii spunea sefului politiei din Mehedinti, arestat in acelasi dosar, ca a discutat cu premierul in biroul sau, si acesta l-a chemat la el pe seful Politiei Romane, Petre Toba, care a fost de acord sa ii pastreze o functie in Ministerul de Interne.

De ce a fost arestat Duicu: a facut trafic de influenta la un nivel inalt al statului

Mai mult, Duicu a sustinut acelasi lucru in fata judecatorului care a decis arestarea sa preventiva.

Decizia surprizatoare a premierului a fost ironizata si criticata de ceilalti lideri politici, in frunte cu Traian Basescu si Crin Antonescu.

Lider PNL: Ponta s-a mutat la Ministerul Apararii de frica protestelor

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ponta birou Dudu Ionescu, #Ponta mutat Ministerul Apararii , #premier