Germanii i s-au plans lui Ponta de facturile neplatite: Statul nu are o reputatie buna

Luni, 10 Iunie 2013, ora 22:19
2694 citiri
Germanii i s-au plans lui Ponta de facturile neplatite: Statul nu are o reputatie buna

Investitorii germani i-au reclamat premierului Victor Ponta lipsa autostrazilor din Romania, nivelul ridicat al birocratiei din administratie si plata tarzie a facturii aferente lucrarilor executate si a TVA, spunand ca firmele germane trebuie inca sa primeasca 100 milioane euro de la statul roman.

Reclamatiile i-au fost transmise premierului Ponta, aflat la Berlin, intr-o conferinta pe teme economice.

"Returnarea TVA este o problema majora, deoarece atunci cand lucrezi si nu esti platit pentru asta, este o veste foarte proasta.

Toata lumea care lucreaza se asteapta sa primeasca salariul la sfarsitul lunii, iar daca primesti salariul dupa cinci luni, atunci inseamna ca angajatorul tau nu este unul bun.

Din pacate, acum, statul roman nu are reputatia unui bun angajator sau a unui bun partener contractual, iar asta afecteaza dramatic imaginea", i-a spus lui Ponta unul dintre oamenii de afaceri germani prezenti la conferinta.

Acestia au aratat insa ca exista si o "jumatate de veste buna", deoarece datoriile statului roman fata de firmele germane se ridicau anul trecut la 250 milioane euro, mai putin decat in acest an.

Premierul Victor Ponta a raspuns ca stie de aceasta problema si a precizat ca in bugetul pe acest an au fost asigurate 800 milioane euro pentru datoriile istorice din sistemul de sanatate si ca au fost platite si companiile de constructii, ceea ce a lasat statul "cu buzunarele goale" pentru acest an, dar ca intentia este sa se ajunga la un "moment zero", cand toate datoriile vor fi platite.

El a adaugat ca Guvernul a cerut si autoritatilor locale isi plateasca datoriile si a amintit de noua ordonanta adoptata de Executiv privind insolventa primariilor care nu isi achita facturile.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Victor Ponta vizita Berlin, #Ponta investitori germani , #premier