Guvernul da milioane de lei pentru IMM si plata unor drepturi salariale castigate in instanta

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 16:44
2748 citiri
Guvernul da milioane de lei pentru IMM si plata unor drepturi salariale castigate in instanta
Foto: Guvernul Romaniei

Guvernul va da mai multe milioane de lei pentru ajutorarea IMM-urilor si pentru plata unor drepturi salariale castigate in instanta.

Mai exact, Executivul a aprobat, miercuri, printr-un memorandum, deblocarea a 15 milioane lei, aferente lunii aprilie, pentru lansarea si derularea, in 2015, a programelor finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Suma reprezinta "a doua transa deblocata in 2015, din suma de 70 de milioane de lei retinuta conform Legii nr. 186/2014 a Bugetului de stat pe anul 2015, ce urmeaza sa fie repartizata de Guvern pe o perioada de sase luni, in mod esalonat, pentru programele destinate IMM-urilor", potrivit sursei citate.

In luna martie a fost deblocata de catre Guvern suma de 10 milioane de lei.

Pe de alta parte, Ministerul Afacerilor Interne si Curtea de Conturi vor primi fonduri suplimentare pentru plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala.

Decizia luata miercuri, tot in sedinta de guvern, arata ca bugetul MAI va fi suplimentat cu suma de 16,094 milioane de lei, necesara pentru plata primelor doua transe aferente anului 2016, dar care se platesc anticipat, in 2015.

De asemenea, din aceasta suma va fi platita diferenta de bani reprezentand titluri devenite executorii pana la 31 decembrie 2014, dar care nu au fost inca achitate.

Mai mult, Guvernul a decis suplimentarea bugetului Curtii de Conturi pe 2015 cu suma de 11,2 milioane de lei pentru plata primelor doua transe din titlurile executorii aferente anului 2016, care se platesc anticipat in acest an.

Cuantumul total al obligatiilor de plata ale Curtii de Conturi aferente anului 2016 este de 23,4 milioane de lei.

"Potrivit Legii bugetului de stat pentru 2015, in bugetul Ministerului Finantelor Publice - Actiuni Generale - a fost prevazuta o suma globala pentru plata titlurilor executorii din care, prin Hotarari ale Guvernului, se pot aloca institutiilor fonduri suplimentare pentru plata titlurilor executorii stabilite prin hotarari judecatoresti avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala personalului din institutiile si autoritatile publice", incheie sursa citata.

C.P.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Guvern bani sorijin IMM, #Guvern bani salarii instanta, #Guvern bani , #premier