Guvernul Ponta 2: Bursa zvonurilor - cine ar putea fi viitorii ministri

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 16:38
4996 citiri
Guvernul Ponta 2: Bursa zvonurilor - cine ar putea fi viitorii ministri

Victor Ponta, desemnat pentru a doua oara premier, va prezenta zilele urmatoare in Parlament lista cu noii ministri. Partidele din USL sunt in pline negocieri privind impartirea ministerelor, unele portofolii dovedindu-se extrem de disputate.

In cursul zilei de luni, USL urmeaza sa stabileasca daca va coopta sau nu UDMR la guvernare. Pana atunci, insa, pe bursa zvonurilor au fost lansate mai multe nume.

Televiziunile de stiri vehiculeaza ca noul Guvern va avea trei vicepremieri. Este vorba de Daniel Chitoiu (PNL), Liviu Dragnea (PSD) si Gabriel Oprea (UNPR), care a vrut sa primeasca portofoliul de la Aparare, insa a fost refuzat. Conform presei, potofoliul ii va reveni liberalului Sorin Frunzaverde. Ba unele agentii dau chiar patru vicepremieri.

Marea disputa se duce pe Ministerul de Finante, unde liberalii il doresc sef la Finante pe actualul ministru al Economiei, Daniel Chitoiu. Insa, Victor Ponta a declarat ca vrea ca acest potrtofoliu sa revina PSD-ului.

Ministerul Administratiei si Internelor va fi, de asemenea, spart in doua. Internele sunt disputate de Mircea Dusa de la PSD si Radu Stroe de la PNL.

In Cabinetul Ponta 2 apare si un minister al Fondurilor Europene, care ar urma sa aiba mai multe atributii decat actualul Minister al Afacerilor Europene. Favorit sa preia acest portofoliu este Eugen Teodorovici, dar liberalii o prefera pe Ramona Manescu.

Totodata, numele lui Liviu Dragnea este vehiculat pentru Ministerul Dezvoltarii, la Transporturi apare liberalul Relu Fenechiu, iar Varujan Vosganian ar putea reveni la conducerea Economiei.

Actualul ministru al Transporturilor Ovidiu Silaghi ar putea fi propus pentru Mediul de Afaceri, iar la Sanatate se vehiculeaza liberalul Eugen Nicolaescu si actualul ministru Raed Arafat.

Ministerul Energiei ar putea sa ii fie atribuit pesedistului Iulian Iancu.

Printre ministrii care si-ar putea pastra portofoliile se afla Mariana Campeanu la Munca, Rovana Plumb la Mediu, Titus Corlatean la Externe, Ecaterina Andronescu, la conducerea Educatiei si Dan Nica la Ministerul Comunicatiilor.

D.R.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta guvern ministri, #premier Ponta Guvern , #premier