Ziare.com

Guvernul Ponta, la prima angajare de raspundere - Legea retrocedarilor, in prima lectura

de Diana Robu
Miercuri, 13 Martie 2013, ora 08:07

   

Guvernul Ponta, la prima angajare de raspundere - Legea retrocedarilor, in prima lectura
Guvernul isi va angaja raspunderea pentru proiectul de lege privind despagubirea fostilor proprietari de imobile nationalizate. Executivul va discuta, miercuri, in prima lectura, proiectul de lege, in vederea angajarii raspunderii.

Guvernul isi va angaja raspunderea pe 19 martie, fiind de altfel pentru prima data cand Cabinetul Ponta foloseste acest instrument constitutional pentru adoptatea unei legi.

Isi mai poate angaja raspunderea guvernul Ponta pe Legea retrocedarilor?

In timp ce in USL exista inca numeroase controverse intre cele doua partide, unul de stanga si celalalt de dreapta, cu privire la acest subiect ramas nerezolvat timp de peste 20 de ani, Opozitia, mai iute si mai hotarata, a depus la Senat un proiect de lege semnat in numele initiatorilor de fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, in prezent senator.

Conform datelor prezentate recent de Guvern, Romania a achitat deja despagubiri pentru terenuri si constructii nationalizate in cuantum total de 5 miliarde euro si mai exista solicitari de plata pentru inca 8 miliarde euro.

Persoanele care au cumparat drepturi litigioase pentru imobilele nationalizate, in cadrul proceselor de restituire a bunurilor, vor fi obligate sa achite un impozit pe diferenta dintre suma platita pentru acele drepturi si cea incasata de la stat pentru proprietate sau valoarea imobilului respectiv.

Sedinta cu scantei la PNL - Tariceanu nu e de acord cu prima asumare a Guvernului Ponta

Guvernul a adoptat, de curand, un memorandum privind urgentarea elaborarii noilor reglementari in domeniul restituirii proprietatilor, intocmit de ministrul delegat pentru Buget, document in care se fac propuneri pentru incadrarea in termenul acordat de CEDO statului roman pentru solutionarea problemei restituirii proprietatilor.

Potrivit deciziei Guvernului, pana la finele anului 2015, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor urmeaza sa revada toate dosarele solutionate, inclusiv cele pentru care s-au platit despagubiri in numerar, si sa analizeze cauzele care au determinat nerestituirea bunurilor in natura sau prin echivalent, in compensare cu alte bunuri.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1629 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Guvernul lui Cap De Lemn

O adunatura de incompetenti,hoti,prosti si urati.

 

se legalizeaza excrocheria: guvernul impoziteaza banii jecmaniti!!!!

"Persoanele care au cumparat drepturi litigioase pentru imobilele nationalizate, in cadrul proceselor de restituire a bunurilor, vor fi obligate sa achite un impozit pe diferenta dintre suma platita pentru acele drepturi si cea incasata de la stat pentru proprietate sau valoarea imobilului respectiv." Deci se vind "drepturi litigioase pentru imobilele nationalizate"! in conditiile in care beneficiarii de drepturi litigioase vind sub presiune: ei nu ar intra niciodata in posesia bunurilor revendicate sau a sumei incasata de la stat!; Asa ca: vind "pielea ursului din padure"! "UIMITOR"!! comparatorii pe mai nimic, intra imediat in posesia bunurilor revendicate sau a sumei incasata de la stat si VIND ce au obtinut pt. ca TREBUIE sa imparta banii "cistigati"; ghici cu cine? cu judecatorii care-i pun in posesie!!! Asa arata "tranzitia romaneasca perpetua" Impozitul incasat de stat "pe diferenta dintre suma platita pentru acele drepturi si cea incasata de la stat" va fi zero!! sarmanii vinzatori vor fi obligati de samsari, sa declare ca au primit o suma extrem de apropriata de cea incasata de la stat si deci zero afacere pt. stat: banii negri continua sa curga! Parlamentarii romani legifereaza hotia!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor