Guvernul Ponta pregateste demiterea: O singura intrebare, o singura circumscriptie

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 09:33
6133 citiri
Guvernul Ponta pregateste demiterea: O singura intrebare, o singura circumscriptie

Guvernul Ponta s-a reunit sambata la ora 9 in sedinta extraordinara. Principalul subiect pe agenda este organizarea referendumului din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

In deschiderea sedintei, premierul le-a cerut ministrilor sa fie "zi de zi" la minister, anuntandu-i ca vor avea mai mult de o sedinta saptamanala, ca in mod normal.

Victor Ponta le-a cerut ministrilor sa asigure "stabilitatea si linistea" de care Romania are nevoie, subliniind ca vor trebui cu totii sa faca un "efort considerabil" pentru a contracara "propaganda" pe care o fac peste hotare europarlamentarii democrat-liberali, care "castiga mii de euro pentru a reprezenta romanii in PE" din "banii romanilor", iar ei denigreaza tara.

"E pacat ca la 22 de ani de la Revolutie cineva nu pleaca de la putere decat distrugand tara", a mai spus Ponta.

Premierul a facut un apel la Ministerul Administratiei si la cel de Interne sa se ocupe de treburile curente, cum ar fi problemele create de canicula. De asemenea, el i-a cerut Ecaterinei Andronescu ca, imediat dupa incheierea Bacalaureatului, sa inceapa pregatirea pentru anul scolar urmator.

"In rest, astazi vom analiza si aproba proiectul de hotarare de guvern privind organizarea referendumului privind demiterea presedintelui(...)Organizatoric, lucrurile sunt mult mai simple. E un singur buletin, o singura intrebare, da sau nu. Se poate vota in toata tara, nu mai e o vorba de circumscriptie electorala", a reamintit premierul Ponta.

Acesta a tinut sa puncteze inca o data ca toti ministrii trebuie sa fie "la servici non-stop", pentru ca "avem enorm de multe lucruri de facut".

Ponta a tinut sa isi incurajeze echipa spunand ca odata cu suspendarea presedintelui Basescu se incheie "sabotajul" la care a fost supus guvernul inca de la instalare, facand o scurta referire si la plangerea penala care a fost depusa pe numele Ministrului de Externe dupa ce Traian Basescu a fost impiedicat de acesta sa participe la Consiliul European de la Bruxelles.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta guvern hotarare referendum, #hotarare guvern suspendare Basescu , #premier