Impozite majorate in noul Cod Fiscal. Ponta arunca pisica in curtea autoritatilor locale

Luni, 16 Martie 2015, ora 17:12
4572 citiri
Impozite majorate in noul Cod Fiscal. Ponta arunca pisica in curtea autoritatilor locale

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, ca Guvernul nu trebuie criticat pentru cresterea impozitelor prevazute in noua varianta a Codului Fiscal.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre aceste majorari, el a spus ca sunt "povesti nemuritoare".

"Astazi s-a spus foarte clar ceea ce era prevazut in lege: ca odata la 5 ani sa se indexeze. E decizia autoritatilor locale, pot sa le scada sau pot sa le creasca", a mai declarat premierul.

De asemenea, seful Executivului a reamintit ca Parlamentul este cel care adopta Codul Fiscal, asa ca nu Guvernul trebuie criticat.

"Alea bune, adica reducerea TVA, nu le face Guvernul, dar daca e ceva de rau, face Guvernul", a adaugat Ponta.

Varianta revizuita a noului Cod Fiscal, datata din 13 martie si obtinuta de Mediafax, arata ca cresteri atat in cazul terenurilor amplasate in intravilan si inregistrat in registrul agricol la categoria de folosinta "terenuri cu constructii", cat si pentru terenurile arabile din intravilan.

De asemenea, documentul prevede cresteri de peste 6% ale valorii impozabile la toate categoriile de cladiri.

Guvernul creste impozitul pe terenuri si locuinte, in Codul Fiscal actualizat

Pe de alta parte, nici masinile nu au scapat. Conform legii, impozitul pe mijlocul de transport este calculat in functie de capacitatea cilindrica a motorului, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceasta cu o suma corespunzatoare. Aceasta suma a fost majorata acum, in noul proiect, pentru toate tipurile de autovehicule.

Guvernul creste impozitul pentru masini, in Codul Fiscal actualizat

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca proiectul noului Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala vor fi transmise Parlamentului de cate Guvern cel tarziu pe 25 martie, cu solicitarea catre Senat pentru dezbatere in regim de urgenta imediat dupa Paste, astfel incat documentele sa intre la Camera Deputatilor pana la finele lunii aprilie.

Seful Executivului a precizat ca ia in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca va constata ca PNL va bloca adoptarea celor doua acte pe motive procedurale.

C.P.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ponta crestere impozite locale, #Ponta impozite Cod Fiscal , #premier