Ziare.com

Incepe distributia cardurilor de sanatate, primul posesor - Ponta

Marti, 16 Iulie 2013, ora 15:09

   

Incepe distributia cardurilor de sanatate, primul posesor - Ponta
Prim-ministrul Victor Pont este primul roman care detine un card de sanatate, 7,5 milioane de asigurati urmand sa primeasca un asemenea card pana la sfarsitul acestui an.

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatatem, Cristian Busoi, este cel care a facut anuntul, marti: "Primul card a fost inmanat premierului Victor Ponta saptamana trecuta".

Potrivit lui Busoi, tinta CNAS este de a distribui 7,5 milioane de carduri Caselor de Sanatate judetene, pana la sfarsitul anului 2013, informeaza Romania Libera.

"Distributia cardurilor se va face prin intermediul medicilor de familie. (...) Medicii de familie si spitalele trebuie sa achizitioneze cititoarele de carduri. Un astfel de aparat ajunge pana la 50 de euro", a explicat presedintele CNAS.

Ministerul Sanatatii: Vinovatii de intarzierea cardului national de sanatate vor raspunde

Acesta a mai spus ca prin intermediul cardului se vor transmite informatii importante precum grupa sanguina, RH-ul sau alte boli si afectiuni ale posesorului de card.

De asemenea, cardul va putea oferi informatii in cazul in care posesorul sau ar suferi un accident in urma carui ar avea nevoie de transfuzie de sange.

Primii romani care vor detine un card de sanatate sunt cei din judetul Arad, iar pana la sfarsitul lunii iulie, 200.000 de asigurati ar putea avea un asemenea card.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor