Ponta, Ponta, uber alles (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 10:10
3352 citiri
Ponta, Ponta, uber alles (Opinii)

Lectia-scoala de politica damboviteana predata de premier in ultimile trei luni i-a anesteziat pe "liderii" Opozitiei. Nimeni si nimic n-a putut sa-l clinteasca pe fostul procuror din fruntea Guvernului. Nici nu aveau cum. Cu asa Opozitie, nu m-as mira sa prinda si 2020 tot in Piata Victoriei.

Dupa 16 noiembrie, cred ca partidele din Opozitie au demonstrat ca nu au invatat nimic din alegerile prezidentiale. Dupa ce s-a vazut la Cotroceni, Klaus Iohannis s-a adresat poporului, din an in Paste, mai mult pe Facebook.

In opinia mea, demisia purtatorului de cuvant al Administratiei prezidentiale e absolut normala. La asa stil de comunicare, postul poate fi desfiintat definitiv. In schimb, "neamtul" a fost corect. Nu si-a legat tinicheaua numita Opozitie de picior. I-a lasat asa cum i-a gasit, dupa ce i-a folosit!

In aceste conditii, Victor Ponta a defilat linistit, dupa esecul prezidential de proportii, cauzat de propriile greseli. DNA si-a vazut de treaba, serviciile s-au descatusat dupa plecarea tovarasului Traian Basescu de la Cotroceni si, uite asa, Opozitia a ramas singura.

Ii vedem valoarea pe zi ce trece. Tinde spre zero! Nicio figura noua, niciun proiect concret, nicio legatura serioasa cu publicul pe care ar trebui sa-l reprezinte.

Euforia din campania electorala castigata nu tine loc de fapte, iar vorbele sunt expirate.

Recent, doi jurnalisti de top, carora le citesc cu mare placere opiniile, se incapataneaza sa se ia numai de Victor Ponta. Intr-un editorial publicat pe hotnews.ro, dedicat liderului din Palatul Victoria, Dan Tapalaga vorbeste despre "Arogantul se intoarce".

Desi articolul reflecta adevarul gol-golut, ma tem ca distinsul jurnalist este intr-o mica eroare. Victor Ponta nu a plecat nicaieri, ci doar si-a jucat rolul de politician in functie de conjunctura vremurilor politice. Ce pacat ca domnul Tapalaga nu are acelasi aplomb si nu se se focuseaza mai deloc pe "realizarile" Opozitiei. Dar, cand sunt zero, nu prea ai despre ce sa scrii.

Doamna Ioana Ene Dogioiu, un model de profesionalism in opinii argumentate si de bun simt, a scris recent doua editoriale: "Jenant, domnule Ponta!" si "Adevaratul razboi al lui Victor Ponta". Nimic mai clar si concret, dar ce folos? Da, articolele ilustreaza realitatea 100%, insa este extrem de trist cand numai cativa jurnalisti tin loc de Opozitie in aceasta tara.

Va asteptati cumva ca prim-ministrul sa fie fair-play in relatia cu cei care indirect l-au blocat in cursa spre Cotroceni? Realizati cat de mica este Opozitia, daca un prim-ministru a ajuns sa se razboiasca cu cativa jurnalisti, uitand complet de "liderii" ei?

In opinia mea, Victor Ponta nici nu se mai oboseste sa pomeneasca despre Vasile Blaga sau Alina Gorghiu, atata timp cat cele doua capete incoronate au ca numitor comun ineficienta politica si chiar posibile probleme cu DNA.

Daca aceste lucruri ar fi fost scrise de vreun activist PSD sau de vreun postac rosu poate nici macar nu meritau sa fie citite. Dar, cand un antreprenor ca mine, neimplicat politic, arata incapacitatea totala a Opozitiei actuale de a actiona concret pentru a atrage noi parteneri in marele partid de dreapta - PNL, cineva s-ar putea sa inteleaga ca aceleasi figuri obosite din trecut nu fac fata unui cameleon politic de talia actualului prim-ministru.

Cu un "exemplar" ca Victor Ponta nu se fac experiente. Ori il dobori cand poti, ori te omoara daca scapa. Primul moment a cam trecut si acesta este "meritul" exclusiv al Opozitiei.

Mi-e si mila sa pomenesc de tinerele sperante ale Opozitiei. In opinia mea, Catalin Predoiu a fost impins in umbra, fiind din ce in ce mai nevazut. Daca un om venit din mediul privat, un liberal cu rezultate notabile care si-a dedicat o parte din viata politicii, nu a reusit sa se impuna dupa atatia ani de implicare, ce sanse au altii care vor sa schimbe ceva in politica romaneasca intr-un timp scurt?

Cine se lasa schimbat daca traieste bine mersi exclusiv din statutul de politruc, din combinatii politice? Catalin Predoiu a devenit in PNL un fel de Mircea Geoana in PSD. Nascut pentru locul doi!

In schimb, in ograda PSD, cine are curaj sa ridice capul in fata liderului de partid dispare discret sau rapid. Ori din partid, ori in arest.

Cat de naivi au fost baronii rosii sa creada ca un fost procuror isi schimba naravul? Foarte naivi, de vreme ce multi dintre ei au ajuns dupa gratii crezand ca vor fi aparati de un fost coleg ai celor care ii ancheteaza de zor. Astazi, dupa parerea mea, Victor Ponta nu are rival si nu va avea nicio problema sa-si reconfirme statutul de sef de partid la urmatoarele alegeri. Doar nu spera cineva din PSD ca ar avea vreo sansa sa-i ia locul.

Cand multi s-au grabit sa-i cante prohodul politic lui Victor Viorel Ponta, acesta a dat o lectie de politica damboviteana. Este ceea ce a fost inainte de 16 noiembrie. Si mai mult decat atat. Este peste presedinte, peste Opozitie, peste propriul partid, peste poporul care nu l-a vrut la Cotroceni. Peste tot si in toate! Este uber alles. Exact ca celebrele versuri din imnul Germaniei: Deutschland, Deutschland uber alles!

Ne-am ales cu un presedinte neamt si am ramas cu un prim-ministru balcanic. Trista tara, vesel popor!

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Ponta Opozitie, #Ponta guvern , #premier