Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Cum se explica ura viscerala nutrita de Ponta impotriva lui Basescu?

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 09:34
5295 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Cum se explica ura viscerala nutrita de Ponta impotriva lui Basescu?

Exista mai multe explicatii. Incalcarea unei intelegeri tacite, manipularea populatiei, dorinta de razbunare, caracterul personajului.

Incalcarea intelegerii

A existat, mai mult sau mai putin explicit, o intelegere tacita intre politiceni: sa nu se bage unii pe altii la inchisoare cu ocazia rotirii la guvernare.

Echipa Basescu-Boc a incalcat aceasta intelegere. A eliberat justitia din jugul politic, a numit sefi de servicii de informatii care isi fac treaba, desi provin, culmea, de la opozitie. O gaselnita a lui Basescu, pentru a nu fi acuzate ca fac jocurile puterii.

Riscul era ca noua justitie sa muste adanc si din randurile demnitarilor PDL. Ceea ce s-a si intamplat, in ciuda peroratiilor lui Victor Ponta ca "la DNA se fluiera intr-o singura directie", inca o minciuna pe langa un noian de minciuni.

Asa s-a si intamplat, iata dovada, lista incompleta a celor anchetati, judecati, condamnati din randurile PDL. Videanu, fost ministru, Ioan Oltean, secretar general, Mantog Ionel, fost secretar de stat, fost director CNLO, Popescu Cosmin Mihai. Deputat 2008-2012, Alin Trasculescu, deputat PDL, Mihail Boldea, deputat PDL, Apostu Sorin, primar al municipiului Cluj Napoca, Bian Silviu, Sarb Gheorghe, Bica Radu Vasile, Baciu Remus Virgil, Boda Daniel, toti sefi de importante institutii, Dutu Stelian, deputat 2004-2008, fost presedinte al CJ Constanta, Dobra Nicolae, senator 2008-2012, Pandele Sorin Andi, deputat 2008-2012, Pasat Dan, deputat 2008-2012, Iacob Ridzi Monica Maria, deputat 2008-prezent, fost ministru al Tineretului si Sportului, Iordache Gratiela Denisa, fost secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) si multi altii.

Momentul in care Adrian Nastase, parintele spiritual al lui Ponta si al PSD-ului, a pasit pe poarta inchisorii, a fost un declic care a generat la Ponta o ura viscerala, irationala, isterica, paranoica, impotriva lui Basescu si a guvernarii Boc, acuzati ca au permis asa ceva.

O ura care doar la Voiculescu mai poate fi gasita, si el tremurand de frica justitiei dezlegata din lantul politic de catre Basescu si Boc.

In ciuda apartenentei la UE si NATO, care au si intervenit pentru oprirea loviturii de stat din vara lui 2012, ura aceasta dirijeaza toate actiunile, discursurile si planurile celor doi: Ponta si Voiculescu.

Manipularea populatiei, prin oferirea unui tap ispasitor

Desi, in doua randuri, Victor Ponta a declarat public ca restructurarile din 2010 au fost necesare, Romania era nefinantabila in urma guvernarii catastrofale a premierului Tariceanu, santajat de PSD, acum Victor Ponta zice ca guvernarea Boc a fost un "genocid".

Pentru ca nu avea de unde sa achite pensiile si salariile bugetare duduite de Tariceanu, in baza unor resurse conjuncturale: speculatii imobiliare, banii capsunarilor si vanzarea ultimelor active ale economiei, de tipul BCR.

Derapajele de la echilibrele structurale, caderea libera in care Tariceanu lasase economia, sunt pentru Ponta un motiv de demonizare a guvernelor Boc, sprijinite de Basescu si atatarea populatiei impotriva celor doi, profitand de faptul ca votantii USl si majoritatea populatiei nu se pricepe la macroeconomie.

Ponta stie toate astea, dar incearca sa dirijeze ura populatiei, aflata in cautarea unui tap ispasitor, spre dusmanul cu care trebuie sa imparta puterea. Asta nu poate accepta Victor Ponta, sa imparta puterea cu cineva, are in sange o gena de dictator care-i domina caracterul.

Dorinta de razbunare

Ca orice caracter meschin, Victor Ponta nutreste sentimente de razbunare teribile. In primul rand impotriva celor care au permis anchetarea si trimiterea la inchisoare pentru Nastase si alti membri de vaza ai PSD.

In cazul in care USL va castiga prezidentialele din 2014, nimic nu va sta in calea implinirii dorintelor de razbunare. Schimbarea sefilor serviciilor de informatii, ai parchetelor, sefului ICCJ, numirea unor membri noi la CSM si CCR, toti obedienti si proveniti din randurile PSD, de tipul lui Valer Dorneanu, care in calitate de Avocat al Poporului a permis lovitura de stat din vara lui 2012.

Vor fi anchetati si judecati, pentru fapte reale sau fabricate, Basescu, Boc, si liderii PDL care i-au sustinut.

Presa independenta va fi cumparata sau ingenunchiata economic, ziaristii curajosi vor fi santajati sau eliminati prin dosare de calomnie.

Elitele intelectuale de dreapta vor emigra, iar tara se va intoarce la un regim "Nastase", sau poate si mai rau, la o dictatura de catifea. Acesta e planul de razbunare al lui Victor Ponta.

Caracterul lui Victor Ponta

Toate aceste actiuni pleaca din caracterul lui Victor Ponta, un om insetat de putere, pe care nu vrea s-o imparta cu nimeni, mitoman, megaloman, manipulator, razbunator, las, cu o pronuntata gena de dictator, incompetent in ale guvernarii complicate, necesare Romaniei astazi, fapt demonstrat de avalansa de taxe, impozite, mariri de accize, pravalita in capul romanilor si firmelor. Pentru ca altceva nu stie.

Caracterul unui astfel de conducator presupune importante pericole, in cazul deteriorarii nivelului de trai, al unor manifestatii de strada de mare amploare, fata de care nu se stie cum va reactiona.

Victor Ponta stie ca a doua oara nu va mai pupa conducerea guvernului si a tarii, daca scapa acum ocazia. Din acest motiv va candida la prezidentiale, o functie sigura pentru cinci ani, comparativ cu sefia guvernului, oricand vulnerabila la o motiune de cenzura.

Se vor implini planurile lui Victor Ponta? Greu de spus in acest moment.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta politic justitie, #demnitari inchisoare guvern Ponta, #politcieni dosare penale , #premier