Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Marirea si decaderea lui Victor Ponta

Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 08:07
4836 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Marirea si decaderea lui Victor Ponta

Victor Ponta e in corzi. Rau de tot. La nici noua luni de la instalarea in urma castigarii alegerilor din 2012.

A ajuns aici din cauza supralicitarii scorului electoral, a unei increderi exagerate in propriile forte si a capacitatii sale de manipulare a unei parti din populatie.

A ignorat si ignora inca faptul ca preferintele "politice" a majoritatii romanilor trec prin stomac. Au cu ce sa-si umple burtile si farfuriile, conducatorii sunt buni. Nu au, sunt rai.

Iata etapele si motivele care ilustreaza decaderea lui Victor Ponta.

Traian Basescu: Victor Ponta a fost o speranta, dar nu are caracter, e mincinos si corupt

Subaprecierea lui Traian Basescu a fost principala eroare a lui Victor Ponta.

Cu putine zile in urma, Victor Ponta spunea ca "impopularitatea lui Traian Basescu a ramas aceeasi, ba a si crescut".

Vise. Baile de multime din vara aceasta, in care presedintele Basescu a fost intampinat fara ostilitate si huiduieli ar fi trebuit sa-i arate exact contrariul.

Mutarea luptei politice pe Traian Basescu a fost contraproductiva pentru Victor Ponta. N-ar fi pierdut, ba ar fi castigat, daca nu-l ostiliza, macar, pe Traian Basescu. Acesta a astepta momentul cand romanii au ajuns la concluzia "nici astia nu-s mai breji" si a iesit cu atacuri devastatoare impotriva guvernului Ponta.

Experienta politica, greutatea functiei, accesul la informatii de prima mana, echipele de analiza, capacitatea de comunicare, credibilitatea in ochii oficialilor si partenerilor europeni fac din Traian Basescu un adversar redutabil.

De ce si l-a mentinut dusman Victor Ponta? Din prostie si lipsa experientei politice.

Toate dezvaluirile legate de privatizarea CFR Marfa, terenurile date de guvern CJ Braila, duplicitatea premierului in cazul Rosia Montana, somajul, caderea investitiilor straine, blocarea la CCR a legii care ar fi permis eutanasierea maidanezilor, cele 10 miliarde de euro pe care le aduce din neant premierul, multe altele care vor urma, actioneaza ca adevarate torpile la adresa imaginii si credibilitatii lui Victor Ponta.

Ce face Victor Ponta? Declara ca Traian Basescu a sters Romania de pe harta lumii de cand e presedinte, o afirmatie aberanta, doar Romania a intra in UE in 2007, are majoritatea schimburilor comerciale cu UE, parteneriat strategic cu America, iar in vara anului 2012 UE si America au dejucat puciul menit sa-l demita pe presedinte. A uitat Victor Ponta scrisoarea adusa de Gordon de la Secretarul de Stat american?

Bine, cel putin, ca a renuntat la aberatia cu "Basescu face dosare penale", pentru ca ar fi trebuit sa explice care-i sunt complicii din procuratura si tribunale de care se foloseste pentru intocmirea unor astfel de dosare.

Pe cine a vrut sa abureasca Victor Ponta? Pe aceia, multi, putini, care nu urmaresc tv-urile, n-au habar de politica, dar tocmai acestia asteapta mancare de la Victor Ponta si nu cred ca le tin de foame astfel de afirmatii.

Victor Ponta renunta la titlul de doctor

In fine, dupa ce s-a facut de ras in Romania si in toata lumea, Victor Ponta renunta la titlul de doctor.

Dar nu pe fata, barbateste, cum i-ar sta unui adevarat om de stat, demisionand din toate functiile publice, ci pe furis, scotandu-si titlul obtinut in urma unui plagiat ordinar din CV-ul postat pe site-ul guvernului. Nu si din acelea de la Camera Deputatilor sau din site-ul personal.

Iarasi duplicitatea de la Rosia Montana. La guvern sunt ceva, la parlament altceva, doi sau trei intr-unul.

Atacurile DNA si DIICOT asupra ministrilor guvernului

Dupa numirea procurorilor sefi aceste atacuri au devenit mai virulente si decisive. Ministrii dau cu subsemnatul pe la parchete, unul dupa altul. Se pregateste trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, inceperea urmaririi penale a lui Vosganian, ceea ce inseamna automat suspendarea lor din functiile de ministri. Ca sa nu mai amintim de plecarea ministrului Fenechiu si greutatea cu care i s-a gasit inlocuitor.

Parlamentari precum Silaghi, zeci de primari USL sunt in colimatorul instantelor si institutiilor pentru fapte de coruptie sau de incompatibilitate.

Crin Antonescu si Adrian Nastase au si spus public ca nu Traian Basescu este principala piedica a guvernarii ci institutiile "tributare regimului Basescu", ANI, DNA, CCR, CSM.

Urmeaza un asalt legislativ asupra acestor institutii, pentru a le amputa din atributii, pentru ca parlamentul sa numeasca sefii acestora, intr-un cuvant, cum caracterizeaza Adrian Nastase, sa "parlamentizam actul de guvernare".

O forma mai subtila de a spune "avem doar guvernarea, nu toata puterea, trebuie sa luam si justitia".

Declaratia disperata a lui Crin Antonescu, "nu putem admite ca PNL este un partid de corupti" este contrazisa de lista penalilor din PNL, demnitari, ministri, primari, atasata la finalul articolului. Cu 30 de astfel de exemple de penali din PNL, cu ranguri inalte, e cam greu sa sustii ca PNL nu este un partid de corupti.

Demonstratii masive in strada impotriva guvernului

Nici in visele cele mai negre nu anticipa Victor Ponta ca la nici noua luni de guvernare va avea partea de mii de manifestanti in strada, la Bucuresti, Cluj si alte orase, care sa strige "jos guvernul", aparam Rosia Montana si alte lozinci asemanatoare. Sunt mult mai multi manifestanti, comparativ cu demonstratiile care au dus la caderea guvernului Boc.

Faptul ca nu sunt manifestatii violente e un lucru bun, dar la imagine pica cum nu se poate mai prost, mai ales ca se extind de la o seara la alta.

Pana in prezent, asa cum nu s-a dus la Oltchim si in alte locuri unde manifestau cetateni, Victor Ponta ignora manifestantii, nu incearca sa dezamorseze conflictele, probabil din lasitate.

Cum riscul escaladarii acestor demonstratii si transformarea lor in violenta de strada e mare, ar fi bine ca premierul sa mearga in mijlocul manifestantilor, sa vada ce vor.

Problema cainilor maidanezi

Un caz cutremurator a explodat in curtea USL, uciderea unui copil de patru ani de catre o haita de caini maidanezi. In curtea USL, pentru ca s-a opus la CCR legii care permitea eutanasierea cainilor vagabonzi, iar CCR n-a respins eutanasierea, dar a pus conditii de procedura si etape intermediare.

In loc sa duca legea pana la capat cu observatiile CCR, USL a uitat-o prin sertare, iar cazul dramatic al micutului sfasiat de caini obliga guvernul sa faca prin OUG ce n-a facut parlamentul aproape doi ani.

Asa ca, asasinii micutului ar putea fi considerati si parlamentarii USL pentru care imaginea publica a fost mai importanta, nu viata copiilor aflati fara aparare in fata haitelor de caini din parcuri, maidane si de pe strazi.

Cum cazuri ca acesta se pot repeta in orice moment, Victor Ponta trebuie sa rezolve problema in prima sedinta de guvern si sa explice de ce USL a ignorat legea care permitea eutanasierea cainilor vagabonzi.

PNL il trage in jos pe Victor Ponta

Greutatea cu care i-a gasit inlocuitor lui Fenechiu, faptul ca Ramona Manescu, proaspat ministru la transporturi nu si-a sumat semnarea contractului de privatizare a CFR Marfa, iar o posibila inlocuire a lui Vosganian va ridica probleme insurmontabile, daca ne uitam la rezerva de cadre a PNL,sunt tot atatea motive pentru care PNL face deservicii USL.

Declaratiile lui Crin Antonescu au ajuns de gazeta umoristica. Cum sa te declari presedinte, dar nu candidat, la fel cu regele romilor? Dar sa spui ca Romania se va afla in linia intai in cazul atacarii Siriei, stiind ca nu avem rachete, avioane de lupta, portavioane?

Astfel de declaratii demonstreaza ca seful PNL nu stie ce vorbeste, a luat-o pe aratura rau de tot, decredibilizand si ducand in derizoriu actul de guvernare.

In concluzie, dupa doar noua luni de la alegeri, Victor Ponta se confrunta cu un picaj in zona economica, politica, a educatiei si formarii profesionale, cu cresterea preturilor, taxelor si impozitelor, acum la inceput de toamna.

Dar dupa o iarna, posibil dificila, in fata alegerilor europarlamentare?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta problema caini maidanezi, #Ponta guvern plagiat , #premier