Isarescu si Ponta, personalitatile in care romanii au cea mai mare incredere - sondaj

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 15:30
3625 citiri
Isarescu si Ponta, personalitatile in care romanii au cea mai mare incredere - sondaj

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si premierul Victor Ponta sunt personalitatile in care romanii au cea mai multa incredere, releva un sondaj INSCOP Research.

Intrebati cata incredere au in Mugur Isarescu, 43% dintre respondenti au raspuns cu "multa" si "foarte multa", in timp ce 42% dintre acestia au raspuns la fel in privinta premierului Victor Ponta.

In procent de 31%, romanii au "multa" si "foarte multa" incredere in liberalul Calin Popescu Tariceanu. In ceea ce il priveste pe presedintele PNL, Crin Antonescu, 30% dintre romani au "multa" si "foarte multa" incredere in el.

Antonescu este urmat, la capitolul increderea romanilor, de catre fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu, despre care 6% dintre respondenti spun ca au foarte multa incredere, iar 19% au raspuns "multa".

In presedintele Traian Basescu au "multa" si "foarte multa" incredere 21% dintre respondentii sondajului citat.

In topul increderii, social-democratul Liviu Dragnea beneficiaza de "multa" si "foarte multa" incredere din partea a 21% dintre cei chestionati.

Pentru senatorul Mircea Geoana, "multa" si "foarte multa" incredere au 20% dintre respondenti, pentru deputatul George Becali - 18%. Democrat-liberalii Vasile Blaga, Elena Udrea si Emil Boc au aceleasi procent in privinta increderii, astfel, pentru fiecare dintre ei, 4% dintre respondenti spun ca au foarte multa incredere, iar 13% ca au multa.

Multa si foarte multa incredere in fostul presedinte Ion Iliescu au 16% dintre respondenti, iar in conservatorul Dan Voiculescu 15%.

Social-democratul Titus Corlatean beneficiaza de multa si foarte multa incredere a 14% dintre respondenti, in timp ce Dan Diaconescu a 12%, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a 8% dintre cei chestionati.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research, in perioada 21 - 28 februarie, la comanda cotidianului "Adevarul". Volumul esantionului a fost de 1.066 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani. Eroarea maxima admisa a datelor este de 3%, la un grad de incredere de 95%, esantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#sondaj incredere politicieni, #incredere Victor Ponta, #incredere Mugur Isarescu, #incredere Traian Basescu , #premier