Jocul de imagine al lui Victor Ponta - salvatorul fotbalului (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 23:04
5068 citiri
Jocul de imagine al lui Victor Ponta - salvatorul fotbalului (Opinii)
Foto: acru.ro

Soarta fotbalului romanesc imi este cu totul straina si nici nu incerc sa o inteleg. Nu ma intereseaza pur si simplu. Dar in recenta poveste a inlocuirii lui Mitica Dragomir de la conducerea LPF nu avem doar o chestiune fotbalistica. Avem si un joc de imagine destul de abil al lui Victor Ponta, cu mult mai interesant.

Asadar, care sunt faptele de la care plecam?

1.Cine este Mitica Dragomir in perceptia publica? Depinde de palier. Pentru galeriile de fotbal este un dusman de moarte, pentru ca a initiat si sustinut legea privind violenta de pe stadioane, o initiativa corecta, de altfel, dar care a picat foarte prost purtatorilor de lanturi si torte, dar in mare criza de neuroni. Una dintre cele mai uzuale scandari de pe stadioane este impotriva lui Mitica Dragomir.

Pentru zona microbistilor pasnici, este un mafiot care de 17 ani face si invarte jocuri pe multi bani in interesul sau si al oamenilor sai, unul dintre vinovatii pentru degradarea fenomentului sportiv din Romania. Pentru nemicrobistii care au auzit de el - si sunt multi, pentru ca vorbim de cariera de 17 ani, iar dl. Dragomir nu prea trece neobservat - este un simbol al militianului smecher care a supravietuit mereu peste vremuri.

Una este alta nimeni nu-l va plange, dimpotriva, cei mai multi vor socoti ca plecarea sa dintr-o pozitie cheie in fotbal este una benefica. Cei mai aprigi dusmani ai sai din galeriile de fotbal se vor simti de-a dreptul racoriti, razbunati. Asadar, in perceptia publica majoritara, s-a intamplat un lucru bun.

2. Cand un inalt demnitar vrea sa aiba o intalnire secreta, ea este secreta. Numai fraierii patesc ca Mircea Geoana. Victor Ponta stie bine ca prezenta sa intr-un loc public, la o intalnire cu alti 12 oameni, nu poate trece neobservata, macar pentru ca este insotit de un dispozitiv SPP deloc discret.

Asadar Victor Ponta s-a intalnit cu Gino Iorgulescu si cu alti 10 sefi din fotbal in ajun de alegeri intr-un loc public pentru ca voia ca intalnirea sa fie publica. Pozele nu au scapat in presa, au fost scapate in presa. Si televiunile au muscat adanc din momeala.Nici nu prea aveau cum nu o faca.

Daca punem impreuna punctele 1 si 2 la ce concluzie, logica zic eu, ajungem?

Ca Victor Ponta a vrut sa fie asociat cu rezultatul alegerilor de la LPF, cu incheierea epocii Dragomir. Cat se poate e bine asociat. Vizual. De ce? Pentru ca asocierea aceasta ii aduce un beneficiu intr-o zona importanta de electorat - zona microbista, dar si a celor in cautare de tatuc. Eliminarea lui Mitica Dragomir este asociata cu interventia sa, nu-i asa?, salvatoare. Ponta ne-a scapat de Mitica, ceea ce nimeni n-a reusit de 17 ani. Asadar el face jocurile, e tatuc.

Sigur a exista si un public care acuza, pe buna dreptate, ca Victor Ponta devine ubicuu precum Adrian Nastase, se baga peste tot, vrea sa controleze tot. Dar acest public nu este electoratul pe care-l vizeaza Victor Ponta, pentru ca acest electorat nu l-ar vota oricum niciodata. Cine gandeste astfel nu are demult nicio afinitate cu Victor Ponta.

Asta nu inseamna ca PSD este strain de povestea de la LPF. Sunt convinsa ca PSD si-a bagat coada cat se poate de adanc in povestea LPF. Multi baroni sunt patroni de cluburi de fotbal. Primariile finanteaza cluburi de fotbal. Acolo se invart sume si interese uriase, dar se pot face si jocuri electorale foarte consistente. Pe sport nu da nimeni doi bani. Dar pentru facerea jocurilor nu era necesara prezenta lui Victor Ponta. Pentru jocul de imagine era insa esentiala.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Mitica Dragomir LPF, #Victor Ponta alegeri LPF, #Victor Ponta Gino Iorgulescu , #premier