Jurnalist concediat pentru o postare pe Facebook. Ponta acuza "minciuna si dezinformare"

Joi, 17 Iulie 2014, ora 14:00
9545 citiri
Jurnalist concediat pentru o postare pe Facebook. Ponta acuza "minciuna si dezinformare"

Prim-ministrul Victor Ponta a facut public, joi, un schimb de sms-uri cu jurnalistul Cristian Citre, care a fost concendiat de la postul de televiziune Digi 24, dupa un mesaj critic la adresa premierului, postat pe contul de Facebook.

"Tin sa clarific, aici, pe Facebook, o noua minciuna si dezinformare, publicand 2 sms-uri, dintre mine si jurnalistul Cristian Citre, pe care le consider perfect lamuritoare", a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Acesta reda si schimbul de mesaje cu fostul angajat al postului de televiziune Digi 24.

"Buna ziua! Am vazut acum o stire ca ati fost sanctionat din cauza mea! Imi pare rau, nu am vazut nimic din ce ati scris despre mine, nu m-a suparat niciodata nimic in ce va priveste, nu am vorbit in viata mea cu cineva de la Digi sau din alta parte despre dvs si nu am discutat cu Dl Prelipceanu sau alt sef al postului de foarte mult timp.

Imi asum acest lucru si puteti sa folositi acest sms, deoarece este incorect ca cineva sa se foloseasca de numele meu si este incorect sa fiti dezinformat de cineva (care probabil are alte motive sa va sanctioneze)! Va stau la dispozitie pt orice alt detaliu. V.Ponta", este mesajul trimis de premier.

"Domnule prim-ministru, imi pare rau ca numele dvs a fost invocat in aceasta situatie. Va asigur ca eu nu v-am invocat in niciun fel si nici ca din cauza dvs s-ar fi intamplat ceea ce s-a intamplat", este raspunsul primit de la Cristi Citre, potrivit lui Victor Ponta.

Jurnalistul Cristi Citre, concediat de la Digi24 dupa ce a "sarit calul pe Facebook"

Jurnalistul Cristi Citre a fost concediat de la postul de televiziune Digi24 dupa ce si-a exprimat pe Facebook anumite opinii critice in legatura cu Victor Ponta, lucru care nu a fost agreat de redactorul sef al postului, Cosmin Prelipceanu.

Ulterior, redactorul sef de al postului de televiziune a explicat decizia: "Ne vom desparti de oricine nu impartaseste valorile in care noi credem - echilibru, echidistanta, impartialitate".

Cristi Citre a spus, pentru Reporter Virtual, ca i s-a explicat ca "a sarit calul" pe Facebook: "Fara sa-mi indice postarea respectiva, mi-a spus ca 'am sarit calul pe Facebook', am citat. Si mi-a spus ca noi, jurnalistii, n-avem dreptul la opinii. N-a fost o discutie mai lunga, deoarece nu aveam ce discuta mai mult".

Jurnalist concediat pentru o postare pe Facebook. Cum explica Digi24 decizia

Luni, dupa aparitia inregistrarilor de la intalnirea Victor Ponta-Traian Basescu, Cristi Citre a postat pe Facebook urmatorul comentariu, in care vorbeste despre Victor Ponta:

"Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

'L-am vazut nervos, transpirat, rosu la fata. La asa zisele consultari de la Cotroceni, Traian Basescu a dovedit ca nu stapaneste termenii economici. E o catastrofa. Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat'".

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ponta mesaje Cristi Citre, #Cristi Citre concendiat Digi 24, #Citre dat afara mesaj Ponta , #premier
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
Ce ne facem fetelor, jurnalistii si forumistii mai au dreptul
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5