La PSD se decide soarta politica a premierului. Ponta spune ca are sprijinul UNPR la motiune

Luni, 21 Septembrie 2015, ora 12:39
2585 citiri
La PSD se decide soarta politica a premierului. Ponta spune ca are sprijinul UNPR la motiune
Foto: Arhiva / B1TV

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD, ca Guvernul are sustinerea UNPR la motiunea de cenzura pe care PNL intentioneaza sa o depuna.

Intrebat, inaintea sedintei Comitetului Executiv National al PSD, daca UNPR sustine Guvernul la motiunea de cenzura, Ponta a spus: "Bineinteles, am vorbit deja (...) V-a spus domnul Oprea de fiecare data. Intrebati-l acum si va zice".

La ora transmiterii acestei stiri, are loc sedinta Comitetului Executiv National al PSD, in care se discuta si situatia creata dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta.

"PSD vrea sa ramana la guvernare", a declarat Liviu Dragnea, dupa ce a avut o discutie cu premierul Victor Ponta si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, in biroul acestuia, chiar inainte de sedinta Comitetului Executiv al PSD care se desfasoara la Palatul Parlamentului.

"Nimeni din partid nu vrea sa iesim de la guvernare, deci vom face calcule pentru ramanarea la guvernare", a declarat Dragnea.

Gorghiu, despre motiune: Am mari asteptari de la celelalte partide din coalitie, nu de la PSD

Intrebat cat de mult e in ajutorul partidului ca Victor Ponta sa ramana in fruntea Guvernului, Dragnea a raspuns evaziv. "Nu stiu asta, in mod sincer, dar PSD doreste sa ramana la guvernare si vom discuta in Comitetul Executiv", a precizat acesta. Intrebat din nou daca aceasta declaratie inseamna ca PSD nu il vrea "exclusiv" pe Ponta prim-ministru, Dragnea a reiterat ca "PSD vrea sa la guvernare".

Dragnea a adaugat ca in Comitetul Executiv National se va pune inclusiv problema sprijinului politic pentru Guvern. "Va fi unul din subiectele de discutat astazi. (...) Sigur ca vom vota daca vrem sa ramanem la guvernare sau nu", a spus acesta.

PNL vrea sa dea jos Guvernul Ponta: Cand depune o noua motiune de cenzura (Video)

Intrebat daca se teme de tradari la motiunea de cenzura pe care PNL a anuntat ca o depune luni, Dragnea a spus ca este dreptul democratic al Opozitiei sa faca un astfel de demers.

"Este un drept democratic al Opozitiei. Nu cred ca se asteapta ca PSD sa isi dea jos propriul guvern", a comentat Dragnea.

Liderul PSD a insistat ca toti colegii "vor sa ramanem la guvernare, este ratiunea fireasca a fiecarui partid".

Intrebat daca se pune problema retragerii sprijinului politic de catre PSD, pentru Victor Ponta, cu conditia ca presedintele Klaus Iohannis sa numeasca un alt premier din randul social-democratilor, Dragnea a negat o astfel de varianta.

"Nu exista scenariul asta si presedintele nu va face niciodata un astfel de anunt. Sau nu cred", a spus Dragnea.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Ponta UNPR motiune cenzura PNL, #Ponta sustinere UNPR guvern, #Gorghiu PNL motiune cenzura , #premier