Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: La revedere, Fenechiu! Te pupa Victor Ponta!

Sambata, 13 Iulie 2013, ora 08:35
6614 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: La revedere, Fenechiu! Te pupa Victor Ponta!

Hai sa o luam altfel. Ce s-ar fi intamplat daca marele liberal Relu Fenechiu nu ar fi acceptat pozitia de ministru al Transporturilor? Sau ce s-ar fi intamplat daca isi dadea demisia in timpul anchetei sau dupa prima infatisare la Inalta Curte de Casatie? Sau daca Ponta nu-l numea?

Fenechiu se simtea frustrat, stresat si ingrijorat, dar Guvernul scapa de o serie interminabila de momente penibile.

Sincer, demult n-am mai asistat la declaratii ale unui prim-ministru care frizeaza logica si bunul simt: "Nu-mi pare rau ca l-am numit. Imi pare rau ca-l pierd!"

Sa ne intelegem, Relu Fenechiu, pana ieri ministru al Transporturilor, a fost condamnat la cinci ani inchisoare pentru ca a inselat statul roman cu doua milioane de euro. Aceasta e esenta dosarului.

Se pare ca toata lumea stia ca e un politician corupt, mai putin Crin Antonescu si Victor Ponta. Cei doi l-au aparat din rasputeri pana in ultima zi, iar acum primesc rasplata. Vor trebui sa scape de povara unui politician corupt care va atarna de gatul lor.

Dar nu-i nimic, Victor Ponta e in campanie si anunta ca el a readus Romania in arena internationala. Nu pare sa-si faca prea multe griji... deocamdata.

E pentru prima data cand avem un prim-ministru kamikaze. Pe zi ce trece, pare ca mai pune la cale o metoda prin care sa desavarseasca o sinucidere politica. Nu mai departe de ieri, in sedinta de guvern, anunta cu surle si trambite ca a creat 100.000 de locuri de munca, adunand, mai ceva ca Pristanda, si "steagurile" puse de predecesorii sai.

Pentru multi oameni care urmaresc politica din tara noastra a fost un mister ezitarea premierului de a-l demite pe Fenechiu. Sansele de a se ajunge aici, daca rasfoiai cu buna credinta Dosarul "Transformatorul", erau mai mari de 50%. Si, cu toate acestea, desi a fost avertizat, Victor Ponta l-a tinut in brate pe omul de incredere al lui Crin Antonescu pana la sfarsit.

In timp ce liderul liberal a iesit din peisajul politic dupa decizia Curtii Constitutionale de a interzice un an referendumul fara majoritate, Ponta a ramas sa se lupte cu scheletele din sifonierul lui Antonescu.

In primele luni ale anului, premierul a dat senzatia ca se poate descurca la guvernare si fara liberali, dar, cu cat trece timpul si cu cat isi da seama ca nu poate controla Justitia asa cum si-ar dori, cu atat se intoarce la colegul de puci.

In fond, USL merita sa piara pe limba ei. O limba care a facut un milion de promisiuni fara acoperire si o uniune condusa de incompetenti.

Un mic exemplu: in luna mai, Romania a avut cea mai abrupta scadere a productiei industriale din Uniunea Europeana, peste zece procente. Poate va intrebati de ce? Pentru ca, pur si simplu, Guvernul Romaniei, condus de Victor Ponta, a inchis tara vreme de zece zile - e vorba de acea vacanta "solicitata" de industria turismului intre 1 Mai si Paste. O masura populista a provocat o cadere in economie pe care nu o vom recupera tot anul.

In acest moment e dificil de calculat impactul condamnarii lui Fenechiu asupra clasei politice. Indiscutabil va exista unul, iar ratarile Guvernului Ponta se aduna pe o lista care a devenit pesimist de lunga. Dar, peste toate, Fenechiu e un scandal care putea fi evitat. Cu toate acestea, in mod constient, liderii USL au tinut in brate un corupt. Acum, n-au decat sa se spele cu el pe cap.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta Fenechiu, #Fenechiu condamnat inchisoare , #premier