Liderul delegatiei chineze care vine in Romania, suspectat de tortura si genocid

Joi, 18 Septembrie 2014, ora 17:04
4188 citiri
Liderul delegatiei chineze care vine in Romania, suspectat de tortura si genocid
Foto: dantomozei.ro

O delegatie chineza va vizita Romania saptamana viitoare, la invitatia premierului Victor Ponta. Conducatorul delegatiei, prim-vicepremierul Zhang Gaoli, este suspectat de tortura, genocid si crime impotriva umanitatii.

Informatia a fost furnizata de Asociatia Romana de Qigong Falun Dafa Romania prin intermediul unui comunicat trimis redactiei The Epoch Times Romania.

Conform sursei citate, Zhang Gaoli a participat activ in persecutarea practicantilor Falun Gong, el fiind un apropiat al lui Jiang Zemin, fost secretar general al Partidului Comunist Chinez (1989 - 2002) si fost presedinte al Chinei (1993 - 2003), pe numele caruia a fost oficial emis mandat de arestare in Spania in februarie 2014.

Prim-vicepremierul chinez este acuzat ca in timpul mandatului sau de secretar adjunct al Comitetului PCC din provinciile Guangdong, Shandong, si din municipiul Tianjin, a organizat cateva campanii dure pentru eradicarea gruparii Falun Gong, actiune inceputa in 1999 de Jiang Zemin si soldata cu moartea a zeci de mii de practicanti, precum si intemnitarea si torturarea a catorva zeci de milioane.

Din cauza faptelor sale, Zhang Gaoli se afla acum sub investigatia World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong (WOIPFG).

"Asociatia Romana de Qigong Falun Dafa Romania nu se opune comertului cu China. Vrem insa sa subliniem ca banii obtinuti din investitiile chineze pot fi folositi de catre Partidul Comunist Chinez pentru a persecuta Falun Gong, torturand si omorand oameni nevinovati", se arata in comunicatul citat.

Totodata, asociatia atrage atentia ca prin omagierea actiunilor Partidului Comunist si invitarea in Romania a oficialilor de top care au participat direct la persecutia Falun Gong precum si la alte persecutii, Guvernul Ponta risca sa incurajeze crimele impotriva umanitatii ce au loc in China.

Dragnea li se plange chinezilor de legile UE

Guvernul Ponta sustine apropierea de China

Vicepremierul Liviu Dragnea a discutat cu Zhang Gaoli (foto) in luna martie pe tema colaborarii dintre cele doua guverne, iar premierul Victor Ponta a efectuat o vizita oficiala in China la inceputul acestei luni, prilej cu care a omagiat Partidul Comunist Chinez pentru felul in care a condus poporul pe calea socialista si a sustinut cu fermitate intarirea relatiilor Romaniei cu aceasta tara.

Ponta admira Partidul Comunist Chinez - Presa de la Beijing

Atitudinea liderului social-democrat a starnit critici din partea opozitiei din Romania.

Macovei, despre admiratia lui Ponta pentru Partidul Comunist Chinez: Acolo exista si acum detinuti politici

PNL: Ponta sa retracteze declaratia de admiratie a Partidului Comunist Chinez si sa prezinte scuze

De asemenea, premierul Ponta i-a invitat pe oamenii de afaceri chinezi sa investeasca in Romania in domenii precum agricultura, energie si infrastructura.

Ponta, despre mobila romaneasca din anii '70, laudata de presedintele chinez

Ce ste Falun Gong

Falun Gong (sau Falun Dafa) reprezinta un sistem de credinte si practici fondat, in 1992, in China de catre Li Hongzhi in baza sistemului filozofic Qigong. Miscarea Falun Gong nu este considerata secta, nu implica afilieri politice, accentul fiind pus pe moralitate si nu pe natura teologica a preceptelor sale.

Guvernul chinez si-a manifestat inca de la inceput ostilitatea fata de aceasta miscare, sustinand ca ar contraveni normelor comunismului.

Un raportul Departamentului de Stat al SUA din 2005 arata ca China erau aproximativ patru sute de centre de detentie care se ocupa de "reeducarea" a peste 100 000 de persoane, condamnate frecvent fara proces, batute, torturare, imobilizate in pozitii traumatizate si agresate psihic cu scopul de a renunta la propria credinta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Zhang Gaoli tortura vizita Romania, #Ponta relatii China, #lider chinez tortura , #premier