Lucian Duta: Multumesc mamei lui Ponta ca l-a convins sa finalizeze cardul de sanatate

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 19:46
2279 citiri
Lucian Duta: Multumesc mamei lui Ponta ca l-a convins sa finalizeze cardul de sanatate
Foto: enational.ro

Fostul presedinte al CNAS Lucian Duta i-a multumit mamei lui Victor Ponta ca l-a convins pe fiul sau sa finalizeze introducerea cardului de sanatate, apreciind ca tergiversarea dovedea ca "Guvernul era preocupat mai mult de actele de coruptie".

Declaratia a fost facuta ca reactie la dezvaluirea facuta de premierul Ponta, potrivit careia ar fi discutat cu mama lui pe acest subiect, si la acuzele directe de coruptie pe care i le-a adus lui Lucian Duta.

De ce a sunat-o Ponta pe mama lui (Video)

"In primul rand vreau sa multumesc, in numele pacientilor romani, mamei domnului, Victor Ponta, pentru ca l-a convins pe fiul dansei sa finalizedze cardul national de sanatate, act care a fost initiat si finalizat de mine in proportie de 90 la suta. Faptul ca Ponta nu a finalizat timp de doi ani si jumatate acest document este dovada apetitului domnului premier pentru mentinerea coruptiei din sistem prin intermediul careia si-a putut aduna bani pentru partidul sau, pentru campania electorala", a replicat Duta, citat de Mediafax.

In plus, acesta i-a recomandat premierului sa asculte mai mult de mama lui.

"Imi pare rau ca premierul Ponta nu o asculta mai mult pe mama dumnealui, care sigur l-a invatat sa nu minta si sa nu fure. Proiectul cardului national de sanatate nu are nicio legatura cu actiunea domnului Ponta. Il rog sa nu mai faca presiuni asupra justitiei, pentru ca, intr-un stat de drept, justitia trebuie sa fie independenta", a mai spus Duta.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca distribuirea cardului de sanatate "a fost o poveste destul de lunga si extrem de dificila".

"Vreau sa stiti ca am pierdut peste un an de zile in implementarea acestui proiect extrem de important, din cauza unor fapte grave de coruptie, comise de catre fosta conducere a Casei, de catre domnul Duta. Sigur, justitia lucreaza in ritmul sau cunoscut si o sa traga la raspundere peste 100 de ani pe cei care au gresit. Important este ca am pierdut un an, pe care l-am recuperat", a declarat premierul.

Cum poate fi folosit cardul national de sanatate

Corpul de control al premierului a sesizat DNA, anul trecut, cu privire la nereguli in atribuirea contractului pentru cardul de sanatate in timpul mandatului lui Lucian Duta la CNAS, prejudiciul estimat fiind de peste 1,2 milioane de euro.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Duta Ponta mama card sanatate, #Ponta mama card sanatate, #Lucian Duta card sanatate , #premier