Macovei, despre Ponta: Cinism si incompetenta! Tomac cere demisia premierului

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 19:46
2135 citiri
Macovei, despre Ponta: Cinism si incompetenta! Tomac cere demisia premierului
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PDL Monica Macovei si presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, ii cer premierului Ponta sa demisioneze pentru modul in care a gestionat atat salvarea victimelor accidentului aviatic din Apuseni, cat si problemele cauzate de ninsoare.

"Victor Ponta demonstreaza in fiecare zi ca nu isi poate asuma responsabilitatile care cad in mod normal in sarcina unui prim-ministru. Falsa preocupare pe care o afiseaza Ponta fata de bunul mers al tarii este anulata de gesturile concrete pe care le face: sta la petreceri cu colegii din PSD in timpul serii de luni, 20 ianuarie, cand studenta Aura Ion murea de frig dupa ce supravietuise unui accident de avion, sau joaca baschet cand ministrii lui decreteaza stare de alerta din cauza ninsorilor si viscolului", scrie Monica Macovei pe blogul sau, acuzandu-l pe premier de "cinism si incompetenta".

Europarlamentarul reaminteste ca, lunea trecuta, in timp ce Victor Ponta servea cina alaturi de mai multi jurnalisti, acesta a fost informat ca Aura Ion si Adrian Iovan au murit, dar nu a schitat niciun gest, continuand conversatia obisnuita.

De asemenea, duminica, in timp ce la Guvern se decidea inchiderea unor drumuri nationale din cauza viscolului, premierul juca baschet, la fel cum facea si atunci cand mai multi romani au murit intr-un accident de autocar in Muntenegru

"Ce ar fi trebuit sa faca un prim-ministru responsabil: sa se asigure ca ministerele cu atributii potrivit legii, in caz de accident aviatic, au constituit comitetul pentru situatii de urgenta (comitet interministrerial) si sa il coordoneze, asa cum prevede legea; sa urmareasca indeaproape masurile de dezapezire si misiunile de salvare a oamenilor aflati sub nameti.

La fel de important, Ponta ar fi trebuit sa se asigure ca in posturi-cheie din ministere si regii sunt angajati oameni competenti, nu membri de familie sau prieteni politici fara nicio pregatire de specialitate. In posturi-cheie este nevoie de oameni corecti bine pregatiti, care 'sa nu minta, sa nu fure, sa nu ucida'. Clientelismul este o forma de coruptie. Iar coruptia, la acest nivel, face diferenta intre viata si moarte", subliniaza Monica Macovei in postarea intitulata "O tara intreaga asteapta demisia lui Ponta. Inca doua motive".

Eugen Tomac (PMP): Premierul a "fugit de la locul accidentului"

La randul sau, presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, i-a adresat premierului o scrisoare deschisa in care isi maniefesta "nu indignarea, ci revolta si consternarea fata de modul complet inuman, lipsit de minima responsabilitate, pana la limita indiferentei criminale" cu care Victor Ponta a tratat procesul de salvare a victimelor accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

"Ultimele dezvaluiri in acest caz arata ca in timp ce o biata fata isi dadea sufletul, inghetata in creierii muntilor, dumneavoastra petreceati alaturi de alti membri marcanti ai Guvernului si ai PSD. Optiunea dumneavoastra, domnule Ponta, de a merge la restaurant in acele momente dramatice, lasand, astfel, de izbeliste o operatiune de salvare, fara cap si coada, nu poate fi justificata prin nimic uman.

De cat cinism este nevoie ca, in timp ce sapte romani agonizau de ore bune langa un avion umanitar avariat, unii raniti grav, dumneavoastra sa beti, sa mancati si sa radeti pe infundate la un restaurant? Toate acestea, in conditiile in care, pur si simplu, nu ati putut rata prezenta in studioul unei televiziuni, desi institutiile statului nu aveau o minima coordonare. Mai mult, ati anuntat, in cadrul aceleiasi emisiuni, ca cei aflati in avionul prabusit fusesera deja gasiti, lucru de natura sa incurce si mai mult actiunile anarhice de salvare", sustine Eugen Tomac, referindu-se la prezenta intr-o emisiune a postului B1TV in seara zilei de 20 ianuarie.

Presedintele PMP il acuza pe premier ca "teleguverneaza" si ca este preocupat doar sa isi pastreze functia.

"Asa se explica de ce ati scos din raportul oficial informatiile care indica faptul ca aeronava fusese localizata de catre Ministerul Apararii Nationale. Ceea ce ati facut, domnule Victor-Viorel Ponta, este echivalentul fugii de la locul accidentului sau al omorului din culpa", acuza presedintele PMP, cerand ca toti cei care sunt vinovati de moartea Aurei Ion si a lui Adrian Iovan sa plateasca.

"Comportamentul dumneavoastra nu arata doar un dispret profund pentru viata concetatenilor sai, ci si o veritabila mostra de inconstienta si cinism criminal", ii transmite acesta premierului Victor Ponta.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Macovei Ponta masa jurnalisti, #Macovei Ponta morti accident, #Tomac demisie Ponta , #premier
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Ponta este un premier responsabil.
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
...iar noi cerem sa nu mai auzim de cei doi banditi portocalii!