Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mama lui Ponta: Am fost una dintre persoanele care l-au batut cel mai mult la cap sa faca USL-ul

Joi, 28 Februarie 2013, ora 23:30
5903 citiri
Mama lui Ponta: Am fost una dintre persoanele care l-au batut cel mai mult la cap sa faca USL-ul
Foto: Antena 3

Mama premierului a fost una dintre persoanele care au insistat ca Victor Ponta sa construiasa impreuna cu Crin Antonescu Uniunea Social-Liberala, a dezvaluit aceasta in cadrul unui interviu.

"Am fost una dintre persoanele care l-au batut cel mai mult la cap sa faca USL-ul. Am considerat ca este o persoana de incredere domnul Antonescu si se potrivesc amandoi, cu alte idei decat predescesorii lor, si iata ca au avut succes", a spus Cornelia Naum la Antena 3.

Mama premierului, care a participat la protestele fata de fostul presedinte Ion Iliescu pentru mineriada din 1990, a explicat, intrebata cum a privit numirea premierului in corpul de control al premierului Adrian Nastase in 2010, ca, in timp, perceptia asupra evenimentelor s-a schimbat.

"Nu am facut politica, am invatat sa analizam si sa cernem evenimentele in mod obiectiv in timp, in 2010 era cu totul altceva decat in 1990. Eu, personal, l-am iertat pe domnul Iliescu pentru 13-15 iunie pentru ca, in timp, am inteles ca intr-un fel a reusit sa salveze linistea in tara", a precizat Cornelia Naum.

De asemenea, mama premierului a marturisit ca optiunea sa electorala a fost intotdeauna partidul liberal, o singura exceptie existand in anul 2009, cand a votat cu social-democratul Mircea Geoana.

Potrivit mamei sale, Victor Ponta a prezentat de mic veleitati de lider, el fiind olimpic la istoric, vedeta liceului la baschet si intrand printre primii la facultate. Viitorul premier oscila in jurul varstei de cinci-sase ani intre o cariera ecleziastica, precum bunicul sau, si una de ministru.

"Daca imi ajuta Dumnezeu, poate ajung ministru", a spus Cornelia Naum ca a raspuns fiul sau intrebat fiind ce doreste sa devina cand va fi mare.

Mama prim-ministrului a vorbit si despre "aventura de la Paris" a acestuia, traita la 17 ani. Aflat, in cadrul unui program de schimb de experienta, la un liceu din Franta, intr-un oras din apropierea Parisului, Victor Ponta a vrut sa viziteze si capitala tarii si a ramas aici timp de mai multe luni, dormind la inceput in gara si lucrand ulterior intr-un fast-food. Pentru ca nu a obtinut echivalarea studiilor liceale, Ponta a revenit in tara.

"Dupa 22 de ani, s-a intors la Paris si a fost intampinat cu covorul rosu", a subliniat mama premierului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mama Victor Ponta USL, #familie Ponta , #premier