Mama ranitilor (Opinii)

Sambata, 06 Iulie 2013, ora 19:22
2690 citiri
Mama ranitilor (Opinii)

"Ce inseamna asta cu autocarele? Suntem iar pe vremea comunistilor? Inteleg ca nu exista mandat de aducere. Am ramas ca pe vremuri? Nu traim pe vremea lui Daniel Morar sau a comunistilor sa luam oameni de pe strada. O sa vorbesc cu ministrul Justitiei ca sa discute cu procurorii", le-a plans de mila insusi premierul Victor Ponta tinerilor absolventi de liceu suspectati ca ar fi spaguit la greu pentru a trece bacalaureatul.

La jumatate de ora dupa, politistii au renuntat sa-i mai stranga pe copii. Ca prin minune. Sa ne intelegem, ce au facut anchetatorii a fost o brambureala totala, dar nu era treaba lui Ponta.

Se pare ca premierul uita ca aia care iau 'oamenii' de pe strada sunt tocmai oameniii din vremea lui, iar procurorii de caz sunt procurorii din subordinea omului propus chiar de el, Tiberiu Nitu. Sau poate ca nu uita.

De fapt, premierul ar face orice sa evite un scandal, chiar si ce nu trebuie. Chiar si sa intervina, pentru ca eu nu vad ce altceva a fost, intr-o ancheta penala in desfasurare.

Nu stiu cum isi permite seful Guvernului sa sustina ca nu se baga peste procurori, mai ales dupa ce spune ca nu erau mandate de aducere. Fara sa zica nimic despre politisti, care sunt in subordinea guvernului sau, la urma urmei.

Cat despre procurori, ei au organe care sa-i traga la raspundere, nu e admisibil sa se bage politicul peste ei.

Premierul ar fi trebuit sa spuna "nu e treaba mea, e treaba organelor de ancheta". Pe cand el face ceva ce nu mai retin sa fi vazut la vreun alt premier - subliniaza ca va da ordine, indirect, procurorilor, prin ministrul Justitiei.

Dar politicul, adica Ponta, nu doar ca vrea sa scape de raspundere, ci vrea, vorba lui Ciutacu, fie-mi iertata citarea, "sa se catere pe coama valului" nemultumirilor parintilor. Sa profite si el. Sa fie mama ranitilor.

Nu stiu cum, dar Ponta incearca mereu sa faca asta. Acum doi ani le plangea de mila bietilor copii obligati sa suporte stresul camerelor de supraveghere la Bac. Pentru a sfarsi prin a pastra camerele. Acum un an, le plangea de mila celor suspectati ca votasera multiplu la referendum - si au existat multi, dat fiind ca au inceput si condamnarile.

Acum vreo 3 ani, mai plangea cu lacrimi de crocodil si pe umarul presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de fraude. Intre timp, a mai si fost condamnat la un an cu suspendare, ca sa vedem pe cine proteja Ponta. Recent, Gigi Becali a fost aparat de Victor Ponta. Triplul condamnat Gigi Becali.

Si lista e lunga. Premierul ia orice pozitie, fie si de partea unor corupti, de partea oricui, pentru a fi pe placul oamenilor care actioneaza emotional si nu se gandesc ca legea trebuie respectata.

Asta pentru ca nu vrea probleme de imagine, stiind ca nemultumirea se rasfrange asupra lui.

Doar ca, dupa umila mea parere, daca esti barbat de stat, iti mai asumi si riscul asta, pentru a face ceea ce trebuie. Macar taci, daca nu.

Dar Ponta fie nu se simte suficient de sigur sa faca ceea ce trebuie, fie, pur si simplu, nu are atatea scrupule. Din pacate pentru tara asta, care ar avea nevoie de altceva de la cel mai puternic om de pe cuprinsul ei. Sigur, poate fi placut sa pari un protector bland al poporului, dar ar fi si mai bine daca ai face exact ce trebuie, nu ce "prinde" la oameni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta audieri Bacalaureat, #Victor Ponta procurori Bacalaureat , #premier