Merkel cere, Ponta promite: transparenta, combaterea coruptiei si legi mai bune

Luni, 10 Iunie 2013, ora 20:42
3414 citiri
Merkel cere, Ponta promite: transparenta, combaterea coruptiei si legi mai bune
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta si cancelarul Germaniei Angela Merkel s-au intalnit, luni, la Berlin, pentru a discuta, printre altele, despre investitiile germane in Romania si relatiile bilaterale dintre cele doua tari.

Merkel a precizat, intr-o declaratie de presa comuna a celor doi oficiali, ca Romania si Germania au foarte multe lucruri in comun si ca "relatiile economice si politice sunt caracterizate de prietenie".

Ponta se intalneste in sfarsit cu Merkel

"Avem multe in comun in plan economic, iar Germania este un important partener comercial al Romaniei. Vrem sa intarim relatiile dintre cele doua tari si imi doresc sa aiba succes constructia economica a tarii. Dorim, de asemenea, sa fim in continuare un partener al tarii, dar in Romania trebuie sa fie respectate standardele de drept, sa fie combatuta coruptia si sa existe mai multa transparenta", a declarat cancelarul german.

Ponta: Relatiile dintre Romania si Germania nu pot fi stricate de oameni ca mine (Video)

Merkel a mai afirmat ca va discuta cu Victor Pobta despre problemele europene privind perspectiva financiara, sustinand ca aceste doua tari "depind in foarte mare masura de planuri financiare pe termen mediu in ceea ce priveste fondurile structurale".

La randul sau, Ponta i-a multumit lui Merkel pentru "oportunitatea de a avea o prima intalnire bilaterala" si a asigurat-o pe aceasta ca "Romania, dupa cativa ani de criza economica, sociala si politica, si-a recastigat stabilitatea si vrea sa devina un partener strategic si de incredere pentru Germania".

"O Romanie stabila, democratica si puternica poate fi un partener pentru Germania si Uniunea Europeana, la frontiera de est a Europei. Vom discuta despre colaborarea economica bilaterala. Le-am multumit deja investitorilor germani pentru importanta lor contributie la dezvoltarea Romaniei", a afirmat Ponta.

Dragnea explica de unde stia de intalnirea Ponta-Merkel: O sursa i-a spus lui Radu Tudor

Prim-ministrul a mai spus ca exista din partea Guvernului "determinarea absoluta de a imbunatati cadrul legislativ si protectia investitorilor germani".

"Doresc sa exprim decizia Guvernului privind intarirea statului de drept, a cadrului legislativ cat mai transparent si cat mai eficient, dar si combaterea coruptiei. Eu si Guvernul credem in drumul european al Romaniei si cred ca trebuie sa fim cu totii parteneri in construirea viitorului european", a precizat Ponta.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta Angela Merkel, #Victor Ponta Angela Merkel intalnire, #Victor Ponta Angela Merkel econonie, #relatii bilaterale Romania Germania , #premier