Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mesajul lui Ponta de Ziua comemorarii victimelor Holocaustului: Un episod negru

Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 19:47
2182 citiri
Mesajul lui Ponta de Ziua comemorarii victimelor Holocaustului: Un episod negru

De Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, premierul Victor Ponta a tinut sa transmita un mesaj tuturor supravietuitorilor si rudelor acestora.

"Cultura democratica nu poate fi construita in absenta comemorarii unui act istoric abominabil, de care omenirea nu ar trebui sa uite niciodata", se mentioneaza intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

"Holocaustul este un episod negru pentru istoria umanitatii, o tragedie de proportii fata de care noi, cei din prezent, avem o dubla datorie: cea de a ne exprima compasiunea fata de milioanele de oameni ce au fost exterminati in lagarele naziste de concentrare si cea de a vorbi in permenanta despre aceasta oroare a trecutului astfel incat ea sa nu se repete vreodata.

Atat timp cat societatea contemporana nu ezita sa ne arate ca pericolul extremist este inca activ, rana istorica a Holocaustului va ramane deschisa. De aceea, este important sa intelegem si sa constientizam greselile trecutului astfel incat, in prezent, sa actionam prompt de fiecare data cand valori precum toleranta, includerea, diversitatea sau libertatea sunt puse sub semnul intrebarii", mai transmite premierul Victor Ponta.

"Pe 27 ianuarie 1945, lagarul de exterminare de la Auschwitz-Birkenau era eliberat de armata sovietica. Astazi, la 68 de ani de atunci, trebuie cu totii sa intelegem lectia istoriei si sa nu uitam ca lupta impotriva discriminarii rasiale, a xenofobiei si a antisemitismului este o conditie a umanitatii", isi incheie acesta mesajul.

Presedintele Traian Basescu a transmis si el, duminica, un mesaj cu prilejul Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, mesaj care s-a incheiat astfel: "Ziua de 27 ianuarie este o zi in care istoria se priveste pe sine prin prisma celor care au supravietuit ororilor totalitarismului. Mesajul acestei zile este, asa cum spune traditionala rugaciune evreiasca, 'Sa ne amintim!'.

Cred ca numai astfel putem intelege misiunea care ne revine in calitate de cetateni si oameni de stat, intr-o lume a libertatii si a civilizatiei", a spus el.

Mesajul lui Basescu de Ziua comemorarii victimelor Holocaustului: Sa ne amintim!

"Poate, intr-un mod aparent paradoxal, comemorarea Holocaustului, ca expresie ultima a raului in istoria moderna, ne incurajeaza sa implinim ceea ce este bun si drept intr-o societate care doreste sa ramana consecventa cu principiile sale; condamnand violenta si discriminarea, ne exprimam fidelitatea fata de valorile care ar trebui sa ne defineasca actiunile si sa ne orienteze aspiratiile: libertatea, solidaritatea, demnitatea si curajul", a mai spus seful statului.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#mesaj Victor Ponta Holocaust, #mesaje Holocaust 27 ianuarie 2013, #comemorare Holocaust , #premier