Mircea Kivu: Comunicarea nu tine de cald si nici nu umple stomacul

Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 17:45
3621 citiri
Mircea Kivu: Comunicarea nu tine de cald si nici nu umple stomacul
Foto: Jurnalul National

Dezvaluirea bugetului pe 2013, mai intai amanat saptamani in sir, apoi secretizat, s-a transformat intr-un show mediatic dupa toate regulile. De altfel, premierul Ponta pare mai prezent pe ecrane decat la Palatul Victoria. E suficienta si convingatoare aceasta comunicare excesiva sau mai e nevoie si de fapte concrete?

Merge USL pe ideea "guvernam cu televizorul", dupa ce au "castigat alegerile cu televizorul", asa cum au spus unii analisti?

"Cred ca domnul Ponta a invatat din greselile predecesorilor sai si incearca sa optimizeze modul de comunicare. Pana una alta, el personal reuseste. Adica a lasat impresia unui realism care cred ca trezeste incredere. Sigur, problema este in ce masura premierul este cel care trebuie sa se ocupe de comunicare, problema domnului Ponta este ca ii lipseste un purtator de cuvant care chiar sa comunice.

In orice caz, domnul Boc se pare ca a pierdut mult din motive de comunicare defectuoasa, de asta spun ca domnul Ponta incearca sa faca eforturi pentru o comunicare mai buna", a comentat sociologul Mircea Kivu pentru Ziare.com.

Victor Ponta a prezentat bugetul pe 2013: Fiecare roman, dator cu 2.500 de euro

Stolojan critica bugetul lui Ponta: E un buget al cleptocratiei. A fost un show mediatic - Interviu Ziare.com

Intrebat daca se vor multumi cetatenii doar cu o comunicare mai buna sau lipsa unor rezultate concrete il va costa electoral si pe premierul Ponta ca si pe fostul premier Boc, acesta a replicat: "Comunicarea nu tine de cald si nici nu umple stomacul, ca sa spun asa. Dar, la aceleasi performante obiective, o comunicare mai buna poate sa creeze o satisfactie mai mare din partea publicului".

"Domnul Ponta pare constient ca are in fata un an care va fi greu de suportat de catre populatie si incearca sa previna eventualele socuri, ca sa spun asa, pe care le-ar putea avea cetatenii", a adaugat el.

Contrar aparentelor (USL a castigat cu peste 60% alegerile parlamentare din 9 decembrie), Mircea Kivu spune ca romanii nu sunt prea ingaduitori cu actualul guvern si nu exclude miscarile de strada.

"Depinde cum vor evolua lucrurile. Cred ca spre deosebire de alte guverne, perioada de gratie cu care, de obicei, publicul bonifica pe castigatorii alegerilor va fi mult mai scurta, tocmai pentru ca a fost un vot eminamente negativ. Oamenii nu sperau mare lucru de la guvernul actual de asta probabil ca nici nu ii vor trece cu vederea eventualele greseli", a explicat sociologul.

De partea cealalta a baricadei politice, cei din tabara PDL par sa nu fi invatat nimic din greselile de comunicare facute pe parcursul anilor in care s-au aflat la guvernare, preferand sa isi spele rufele in public, in loc sa atace Puterea.

Intelectualii din PDL vs. garda veche: Acuzatii de tradare, ironii si tapi ispasitori

"Sunt lupte interne, mai ales in PDL. Este firesc sa existe, problema este ca Opozitiei ii lipseste o strategie politica, in general, in momentul de fata. Si atunci daca mai si agraveaza situatia cu o comunicare din aceasta, care mai mult pune accentul pe luptele din interiorul Opozitiei, cat de plapanda e ea, nu isi optimizeaza sansele de a creste", a comentat sociologul Mircea Kivu.

Cat mai face PDL erori de comunicare? Vezi ce spun Sever Voinescu si Dan Andronic

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Mircea Kivu comunicare guvern, #Mircea Kivu comunicare partide, #comunicare partide politice , #premier