Mona Pivniceru si-a dat demisia, Victor Ponta preia interimatul la Justitie

Miercuri, 27 Martie 2013, ora 16:51
3289 citiri
Mona Pivniceru si-a dat demisia, Victor Ponta preia interimatul la Justitie
Foto: Arhiva

Mona Pivniceru si-a dat demisia din functia de ministru al Justitiei, miercuri, dupa ce a fost desemnata judecator al Curtii Constitutionale, din partea Senatului. In locul sau, prim-ministrul Victor Ponta a preluat portofoliul Justitiei.

Demisia lui Pivniceru, precum si decretul prezidential de reglementare a interimatului urmeaza sa fie publicate in Monitorul Oficial dupa publicarea actelor normative aprobate de Guvern cu avizul ministrului, a transmis premierul, miercuri, dupa sedinta de Guvern.

Anuntul demisie lui Pivniceru si preluarii interimatului de catre Ponta a fost facut marti, printr-un comunicat remis de Guvern, dupa o discutie scurta intre premier si presedintele Traian Basescu.

"Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca, ulterior sedintei de Guvern de miercuri, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala", se arata intr-un comunicat al Guvernului, de marti.

Premierul va asigura interimatul Ministerului Justitiei in urma unei discutii avute cu presedintele Traian Basescu, marti, in care cei doi au convenit preluarea interimara a acestei functii pentru maxim de 45 de zile de catre actualul sef al Executivului. Dupa aceasta perioada, premierul trebuie sa faca o noua propunere pentru portofoliul Justitiei.

La randul sau, presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, marti, ca liberalii au totdeauna pregatit un nume pentru preluarea unui minister, intrebat fiind daca PNL are vreo varianta pentru functia de ministru al Justitiei.

Ponta va fi interimar la Ministerul Justitiei, dupa ce a vorbit cu Basescu (Video)

Mona Pivniceru a fost desemnata judecator al Curtii Constitutionale din Romania, dupa ce plenul Senatului a votat marti pentru ca aceasta sa fie numita in functia de judecator al CCR.

99 de voturi a primit ministrul Justitiei, ea fiind propunerea USL, in timp ce Gheorghe Iancu (propunerea PDL) a intrunit 16 voturi, iar Florentina Jipa (propunerea PP-DD) a primit 17 voturi. Pivniceru isi va prelua mandatul pe 8 iunie, atunci cand expira mandatul celui pe care il inlocuieste, Ion Predescu.

Mona Pivniceru a fost votata judecator al CCR (Video)

Daniel Morar, fost procuror sef al DNA, in prezent prim-adjunct al procurorului general, a fost numit luni de presedintele Traian Basescu judecator la Curtea Constitutionala.

In 2013, trei judecatori vor parasi Curtea Constitutionala pentru ca le expira mandatele. Este vorba despre Ion Predescu, Aspazia Cojocaru si Acsinte Gaspar, sustinuti in functie, in 2004, de PSD si de fostul presedinte Ion Iliescu.

Prin urmare, Camera Deputatilor, Senatul si presedintele Traian Basescu au fost obligati sa faca noi nominalizari.

Daniel Morar, numit de Basescu judecator la CCR

Prim-ministrul Victor Ponta a mai fost ministru interimar al Justitiei in perioada 7-23 august 2012, in urma revocarii ministrului de atunci, Titus Corlatean, si numirea sa in fruntea Ministerului de Externe.

Pe 23 august 2012, Mona Pivniceru a fost numita ministru al Justitiei de catre presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, la propunerea premierului Victor Ponta, dupa ce si-a prezentat demisia din functia de membru al CSM si din cea de judecator la ICCJ.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Victor Ponta interimar Ministerul Justitiei, #Mona Pivniceru demisie Justitie, #Mona Pivniceru numita judecator CCR , #premier