Ne cred idioti? (Opinii)

Sambata, 26 Ianuarie 2013, ora 20:04
11152 citiri
Ne cred idioti? (Opinii)
Foto: a1.ro

"Este inacceptabil ca oficialii de la Bruxelles asculta trepadusii care isi toarna tara, fara sa asculte lucrurile", grai Crin Antonescu. Ca un scurt comentariu, eu stiu ca poti sa torni doar infractori, criminali, nu poti sa-i torni pe cei care sunt nevinovati.

Dincolo de asta, mi se pare macar o insulta la adresa inteligentei celor care urmaresc asa ceva. Cui ii e adresat? Oamenilor care nu gandesc, fie pentru ca numarul de neuroni nu le permite, fie pentru ca sunt spalati pe creier din loialitate de partid/ura fata de Basescu si si-au blocat inteligenta, fie pentru ca au nevoie de ceva cu care sa se justifice in fata celor din primele 2 categorii.

Chiar asa, in Europa asta sunt ascultati doar trepadusii? Sa luam variantele posibile:

1. Uniunea Europeana e condusa de idioti care nu stiu sa citeasca (Crin Antonescu ar fi surprins, dar despre Romania se scrie si in engleza, si in franceza, si in alte limbi). Tari care nu au ambasade sau servicii de spionaj ori zeci de mii de investitori, si, in cazul Comisiei, nu au reprezentanta la Bucuresti. Ba mai mult, e condusa de idioti care ii asculta doar pe "atotputernicii" Monica Macovei si Traian Basescu, nu au creierele si convingerile lor.

2. Conspiratia mondiala iudeo-masonico-antiuselista a lovit din nou.

De unde vin toate aceste atacuri preventive ale USL? Din constientizarea faptului ca raportul de tara pe Justitie va fi unul extrem de neplacut pentru actuala Putere.

Daca de la Crin Antonescu ma astept sa continue pe lista asta, sper doar ca Victor Ponta sa termine odata povestea asta cu cei care "parasc" la Bruxelles si sa spuna ce ar spune un lider cu convingeri si caracter: "Da, sunt probleme si da, trebuie sa ne asumam macar o parte din vina, dar suntem abia de cateva luni la putere. Da, am gresit, dar lucrurile se vor imbunatati foarte mult, asta va garantez eu.

Sigur, e si vina regimului Basescu, cel care n-a creat un cadru pentru ca lucrurile sa se schimbe, dar noi ne recunoastem partea de vina."

Cu asta amutesti Opozitia pentru ca ii iei singura jucarioara pe care o pot folosi si, in acelasi timp, omori subiectul din fasa, nu-l lasi sa-ti fie un ghimpe in coasta. O varianta de discurs mult mai buna decat povestea cu "ai lui Basescu ne vand tara la Bruxelles". Si mult mai demna si cinstita.

De ce e mai potrivita? Pentru ca acum Victor Ponta e detinatorul celei mai puternice functii din aceasta tara si, de departe, cel pe umerii caruia apasa cele mai multe responsabilitati.

Ponta stie - sau ar trebui sa stie - ca el are misiunea de a repara imaginea tarii la Bruxelles si de a-si repara imaginea lui in Europa, despre care stie ca e la cote minime.

De la povestea cu plagiatul, dar mai ales de la cea cu suspendarea lui Basescu incoace, cand liderii importanti ai Europei s-au intalnit cu Ponta doar ca sa-l faca sa renunte la prostii sau sa-l admonesteze public, nimeni nu s-a vazut cu seful Guvernului Romaniei.

Niciun sef de stat sau de guvern dintre cei care "fac Europa". Sper ca si Ponta intelege ca, facand gargara mic-nationalista si revoltat-provinciala, esti doar un marginal in Europa, unul care isi umfla pieptul doar cand trece granita inapoi in Romania. Nu servesti nici interesele tale, si nici interesele Romaniei, plus ca te mai si faci de ras.

Victor Ponta trebuie sa-l lase pe Antonescu sa se joace cu sabiuta de-a vajnicul lider aparator de neam, dat fiind ca stie ca, spre deosebire de seful PNL, el chiar are treburi serioase de facut.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#politicieni Romania raport MCV, #Crin Antonescu trepadusi justitie , #premier
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5