Oameni rupti (Opinii)

Sambata, 05 Mai 2012, ora 23:59
7577 citiri
Oameni rupti (Opinii)
Foto: Arhiva

Guvernul Victor Ponta se naste in cap, pe beton, fara medic. Dupa ce am aflat ca a fost facut pe genunchi, pe bancheta din spate, la o zi dupa ce presedintele PSD promitea ca nu va trece un minut de la caderea lui MRU si va prezenta multimii lista competentei de stanga-dreapta plus ala micu - mai tineti minte cum aflam, periodic, liste de guverne din umbra apt combatante - m-am gandit ca floarea de la urechea USL poate fi adevarata.

Doar au avut timp s-o ude zilnic in platourile unde-i pulverizau pe Traian Igas, Stelian Fuia sau EBa.

Numai ca bietul Igas are o scuza: a facut scoala greu. Corina Dumitrescu este ditamai rectorul, biografia sa contine prin urmare titluri universitare, nu numai "miau" cazut dintii, ca pisica. Si noroc ca baietii de la Stanford nu se tin de chestii slabe, altfel ar fi auzit intreaga omenire cum noul Cabinet de la Palatul de-i zice acum Victor, consemnat deja in actele Comisiei Europene ca validat, se lauda cu un "fake" in fruntea unei prioritati nationale.

Nu pot sa spun ca domnul Ponta are, pur si simplu, ghinion. Doar tupeu. Problemele lui Victor Alistar nu reprezentau un secret, iar iesirile publice ale lui Titus Corlatean despre justitie, unde se pregateste sa marcheze teritoriul - asta cu procurorul care ar fi trebuit arestat daca Adrian Nastase va fi condamnat, pentru falsificare de probe e doar cea mai sonora - erau de notorietate.

Si inca n-a fost votul de investitura. Cine stie cate schelete mai contine dulapiorul garniturii guvernamentale, pe care le vom mirosi cu batista pe nas doar pentru simplul motiv ca de cand s-a infiintat USL, am fost anuntati sa stam prin preajma, deoarece maniera de a face politica si a promova oameni se va schimba radical?

Copilul conceput pe genunchi, intr-un autobuz in flacari, are o caracteristica pe care nu doream sa o descopar: e o demonstratie a dispretului fata de romani taman din partea unor revolutionari ai scenei publice. Nu s-au luat nici ei in serios, daramite sa se gandeasca la respectul cuvenit unei tari obosite de minciuna, ipocrizia si lenea izvorate de sub gulere albe.

Crin Antonescu si Victor Ponta au considerat probabil ca simpla cadere a Guvernului Ungureanu va fi suficienta pentru romani, pentru ca au un nivel de asteptare atat de mare incat vor accepta ca orice se naste din spuma marii se numeste Afrodita. Si o ura atat de crancena fata de Traian Basescu incat ar fi putut sa-l puna si pe Marian Vanghelie la Educatie, si oamenii ar fi nascut in fiecare cartier un montaj literar.

Stiti ce ma gandesc? Noi chiar meritam tot ce ni se intampla?

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Victor Ponta Guvern probleme, #ministri Ponta probleme, #romani guvern Romania Basescu , #premier