Opinie politica: Ponta nu trebuie sa scape cu asta: Cazul autostrazii cu probleme

Marti, 20 Octombrie 2015, ora 11:27
3500 citiri
Opinie politica: Ponta nu trebuie sa scape cu asta: Cazul autostrazii cu probleme

Premierul Victor Ponta a reusit "performanta secolului": Va fi primul sef al Guvernului care va termina anul cu MAI PUTINI kilometri de autostrada deschisi decat erau la inceputul anului, din cauza unei portiuni din autostrada Orastie-Sibiu care trebuie refacuta.

Este vina lui Victor Ponta si a ministrului Transporturilor din 2014, Ioan Rus. Cei doi au inaugurat acea portiune de autostrada, IN CIUDA opozitiei expertilor, chiar inainte de alegerile prezidentiale din 2014, desi mai multe publicatii au scris despre problemele aparute, inca din 2012.

Ponta n-a castigat nici prezidentialele (din fericire) si a riscat enorm, in primul rand banii Romaniei, intrucat exista riscul sa pierdem finantarea europeana daca nu vom avea acea autostrada functionala pana la sfarsitul lui 2016.

Dincolo de erorile pe care le-ar fi putut face constructorii, exista o institutie in subordinea Guvernului, CNADNR, care ar fi trebuit sa spuna "stop".

Sigur ca Victor Ponta, fostii si actualii membri ai Guvernului, precum si presa PSD vor da (si dau) vina pe altii, dar sa nu uitam ceva: tronsonul de autostrada despre care vorbim a fost inaugurat in timpul guvernarii PSD, nu altcandva.

Este in regula sa te lauzi cu autostrazile construite, dar daca sunt probleme sa dai vina pe altii? Se pare ca da, insa nimic nu ne mai surprinde cand vorbim despre Victor Ponta, campionul absolut al ipocriziei.

Pe afisele electorale si in clipurile de promovare electorala autostrazile erau total meritul Guvernului Ponta-PSD, cand se intampla ceva, sunt de vina toti ceilalti.

Problema asta nu trebuie sa ramana doar un subiect de presa care a fost in atentie vreo saptamana, oricum "umbrit" de Congresul PSD sau orice alta stire cu mai putina importanta.

Romania risca sa piarda circa 370 de milioane de euro, bani europeni, daca nu rezolva problemele cu aceasta autostrada, sau macar 100 si ceva pentru o portiune, ceea ce ar fi extrem de grav - in loc sa folosim bani de la altii, am folosi de la noi.

Coruptia si incompetenta inseamna ca Romania, inca o data, nu poate beneficia de toate avantajele aduse de Uniunea Europeana.

De aceea, acest caz nu trebuie uitat, nici de noi, cei din Opozitie, nici de presa, intrucat este mult prea grav si revoltator.

Problema nu este insa doar ca autostrada aceasta nu este finalizata si pierdem bani, ci si ca sunt periclitate toate celelalte proiecte din Master Planul General de Transport. Pentru a da doar doua exemple de proiecte blocate pentru ca nu vor mai fi suficiente fonduri europene, ne putem rezuma la autostrazile Sibiu-Pitesti si Targu Neamt-Iasi, care ar fi trebuit finalizate pana in 2020.

Iata cum ambitia domnului Ponta de a avea ce inaugura inainte de alegeri combinata cu incompetenta si linguseala pun in pericol toata infrastructura de transport a Romaniei.

Costel Alexe este deputat PNL si presedintele Tineretului National Liberal

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#autostrada Sibiu Orastie, #Victor Ponta autostrada Sibiu Orastie, #autostrazi Romania , #premier