Otrava de campanie (Opinii)

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 11:59
6401 citiri
Otrava de campanie (Opinii)

Cel mai toxic mesaj al acestei toamne electorale romanesti este cel nationalist, agresiv antioccidental.

USL incearca sa convinga poporul ca tot raul i se trage de la Comisia Europeana, o basista fanatica, de la SUA care au devenit o autentica putere coloniala, din Germania care isi tine la Bucuresti o sluga pe care sa o foloseasca impotriva poporului roman.

USL ii apara asadar pe romani nu numai de PDL si Traian Basescu, ci si de hapsana strainatate, care ne tine cizma pe jugulara ca sa ne poata exploata mai bine. Sigur, mesajul este unul de uz intern, pentru ca la Bruxelles Victor Ponta se duce cuminte si spasit, cu tolba plina de promisiuni si angajamente.

Este modalitatea prin care USL intelege sa transforme infrangerea de la referendum intr-o victorie, furata (ca asa ne fura pe noi mereu arbitrii) prin impunerea de la Bruxelles a unui cvorum care nu functioneaza niciunde altundeva si care ar fi fost menit tocmai sa-l salveze pe Traian Basescu. Se incearca astfel fidelizarea si mentinerea in priza a electoratului care a votat impotriva lui Traian Basescu.

Manipularea este imensa si ticaloasa pentru ca CE nu ne-a cerut niciun cvorum, ci cu totul altceva. Sa recapitulam faptele, nu speculatiile.

Cvorumul minim pentru validarea referendumului, pe care da vina in fiecare zi USL, nu a fost stabilit la Bruxelles. Cu atat mai mult cu cat el nu tine de practica europeana in domeniu. Cele mai multe tari nu-l au, dar exista tari precum Polonia care impun acelasi prag de participare de 50% +1.

Cvorumul minim de participare la referendum a fost stabilit de Curtea Constituionala din Romania, cu votul unanim al judecatorilor. Adica au fost de acord cu el si dl. Ioan Predescu, si dl. Acsinte Gaspar, si dl. Tudorel Toader.

Si nici nu puteau decide altfel magistratii constitutionali cat timp legea referendumului din Romania stabileste acest prag de prezenta pentru toate referendumurile din Romania, indiferent de tema lor.

Asadar, pe legislatia actuala, valabila din 1990 incoace, pentru a demite un primar de sat e nevoie sa se duca la vot jumatate plus unu dintre sateni. Si pentru presedinte sa fie suficient sa se duca la vot 3 cetateni? Daca USL voia sa evite aceasta exceptie inacceptabila, nu avea decat sa modifice legea referendumului, sa scoata pragul de prezenta valabil pentru orice consultare publica si nu ar mai fi existat cvorum nici la cea pentru demiterea presedintelui.

Asadar CCR a decis, in unanimitate repet, ca regula cvorumului trebuie respectata si in cazul referendumului pentru demiterea presedintelui. Ceea ce au cerut oficalii CE, americani, nemti nu a fost decat respectarea deciziei CCR din Romania. Adica sa ne respectam propria regula.

Daca CCR decidea ca nu e nevie de cvorum, regula ar fi fost la fel de obligatorie. De altfel, daca va duceti aminte, dl. Ponta s-a angajat la respectarea deciziei CCR, pronuntand cu propria gura numarul de 9 milioane de alegatori care trebuie sa mearga la vot, in conferinta de presa comuna cu Martin Schultz care este, supriza!, socialist, nu popular. Nu cred ca basismul l-a impins pe Martin Schultz sa-i ceara lui Victor Ponta sa promita, cu subiect predicat si detalii, ca va respecta decizia CCR.

Pana la urma o autentica democratie si un stat de drept se sprijina pe trei piloni: majoritate, regula si justitie. Toti trei trebuie sa existe concomitent si sa fie la fel de puternici. Ei bine, Guvernul Ponta a retezat doi dintre piloni, a incercat sa se fundamentze doar pe majoritate.

Fara regula si fara justitie, ea insa devine abuziva si extrem de periculoasa. Este ceea ce au incercat sa impidice oficialii occidentali, de la socialistul Martin Schultz, la democratul Barack Obama, pana la popularul Manuel Barroso. Ei nu au impus cvormul, ci respectarea unei reguli stabilita de o instanta romaneasca.

Mesajul contrar, nationalist, invocarea colonizarii si firmanului care impune de la cvorum, la presedinte, la procurori sefi impotriva poporului roman e de o rara ticalosie. Efectele se vad deja in sondajele de opinie, care marcheaza o doza in crestere de euroscepticism, impropriu pana acum romanilor.

Alunecarea in nationalism nu foloseste la nimic. Respingerea lumii civilizate este paguboasa. Suntem inca departe si din punct de vedere economic si din punct de vedere democratic de conditiile unei tari care sa poata supravietui si sa se poata dezvolta pe cont propriu.

Occidentul nu ne-a facut nimic rau, dimpotriva, a facut efoturi sa ne tina in limitele unui stat de drept, pe care eram pe cale sa le spargem. Pentru asta ar trebui sa le multumim nu sa-i stuchim.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta Bruxelles, #UE cvorul referendum, #Justitie Romania UE , #premier
Comentarii
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5
Un articol plin de minciuni si nerozii!
Poza VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
VICTOR FA TE CA GUVERNEZI
rank 5