Patronatele cer noului Guvern scaderea TVA si CAS

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 22:05
1396 citiri
Patronatele cer noului Guvern scaderea TVA si CAS
Foto: Arhiva

Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) a salutat nominalizarea lui Victor Ponta ca premier desemnat si solicita noului Guvern care va fi investit atentie sporita pentru mediul de afaceri ca o cale de crestere economica.

Propunerile ACPR cele mai importante pentru noul Guvern sunt scaderea TVA la produsele agricole de baza (grau, porumb, carne, lapte) de la 24 la 5 la suta, scaderea CAS cu 4 puncte procentuale atat la angajator, cat si la angajat, cu efect imediat in cresterea veniturilor populatiei si in crearea de locuri de munca, scutirea de impozitul pe salarii al veniturilor de pana in 1,000 lei, diminuarea numarului de taxe si impozite si eficientizarea absorbtiei de fonduri europene, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Promisiunile USL: Locuri de munca, impozit diferentiat, majorarea salariului minim

De asemenea, potrivit comunicatului, in spiritul legii dialogului social, ACPR considera ca este necesar ca imediat dupa investirea noului Guvern, acesta sa demareze intalniri cu reprezentantii ACPR axate pe gasirea de solutii realiste si eficiente de relansare economica, pe discutarea programului economic al Guvernului, dar si cu privire la accesarea fondurilor europene unde Romania are restante serioase care trebuie recuperate.

"Identificarea unor masuri de relansare economica constituie un obiectiv important al anului 2012 si tocmai de aceea ne manifestam disponibilitatea de a participa cu expertiza noastra la solutionarea situatiei economice dificile in care se gaseste Romania la aceasta ora, avand in vedere si contextul european si international nefavorabil", se mai arata in comunicatul ACPR.

Premierul desemnat Victor Ponta va anunta, marti, ministrii noului Guvern reiterand ideea ca USL isi pastreaza angajamentele luate atunci cand era in Opozitie.

C.P.

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
#ACPR masuri Guvern Ponta, #masuri Guvern Ponta , #premier