PDL cere demisia lui Ponta: Guvernul a ajuns loc de intalnire pentru amatorii de coruptie

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 15:06
4695 citiri
PDL cere demisia lui Ponta: Guvernul a ajuns loc de intalnire pentru amatorii de coruptie
Foto: Arhiva

Partidul Democrat Liberal cere demisia premierului Victor Ponta pe care il acuza ca a transformat Palatul Victoria intr-un "loc de intalnire pentru amatorii de coruptie si trafic de influenta".

"Audierea sefului de Cabinet al primului-ministru la DNA in dosarul baronului PSD de Mehedinti, Adrian Duicu, cercetat in stare de arest pentru fapte de coruptie, este dovada ca institutia Guvernului, sub conducerea lui Victor Ponta, a ajuns un spatiu frecventat de persoane cu probleme penale.

Faptul ca in guvernarea PSD s-a ajuns sa se faca trafic de influenta in Cabinetul premierului este de o gravitate extrema, iar Victor Ponta trebuie sa plateasca cu functia pentru climatul infractional tolerat in Palatul Victoria", se mai arata in comunicatul PDL remis Ziare.com.

Solicitarea vine la scurt timp dupa ce, miercuri, Stefan Vlad Stoica, seful de Cabinet al premierului Ponta, a fost chemat la DNA pentru audieri in dosarul Duicu. Procurorii i-au adresat acestuia intrebari dupa ce in declaratiile date de Adrian Duicu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, in fata judecatorilor si a procurorilor este mentionat numele lui Stoica.

Seful de cabinet al premierului, audiat la DNA. Ponta: Sa fie audiata toata lumea! (Video)

Procurorii l-au citat pentru a da explicatii in legatura cu posibilul trafic de influenta care s-ar fi facut in biroul premierului Ponta de la Palatul Victoria. Adrian Duicu a fost arestat preventiv dupa ce procurorii au obtinut probe care dovedesc, sustin ei, ca acesta a facut trafic de influenta la nivel inalt cu scopul de a obtine functii pentru doi dintre apropiatii sai, in schimbul unei decizii favorabile in instanta, in dosarul in care ANI l-a acuzat de incompatibilitate.

Potrivit referatului procurorilor DNA, Adrian Duicu l-a indicat pe Vlad Stoica drept "seful cel mare" si a relatat ca a avut o intalnire cu inspectorul general al Politiei Romane, Petre Toba, in antecamera biroului sefului Cancelariei Prim-ministrului.

"La solicitarea primului ministru, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord.

In imprejurarile sus-descrise, numitul Duicu Ioan-Adrian, folosindu-se de autoritatea conferita de pozitia sa in cadrul Partidului Social Democrat, a obtinut folosul pe care i-l promisese numitului Ponea Constantin Stefan", sustin procurorii.

C.B.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#PDL demisie Ponta Duicu, #sef cabinet Ponta DNA, #Ponta Duicu arestat , #premier