Pe ce se vor duce cele 700 de milioane de lei cu care a fost suplimentat bugetul Armatei

Sambata, 03 Mai 2014, ora 22:56
6240 citiri
Pe ce se vor duce cele 700 de milioane de lei cu care a fost suplimentat bugetul Armatei

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Targu-Jiu, ca suma de 700 de milioane de lei care va fi alocata Ministerului Apararii Nationale (MApN) va merge catre intretinerea echipamentelor militare si catre completarea stocurilor necesare.

Ponta a mentionat ca unul dintre beneficiari va fi si Uzina Mecanica Sadu, care se afla intr-o situatie financiara precara.

"Avem decizie deja adoptata si evident ca Romania este in avanpostul NATO si al Uniunii Europene aici la granita cu Ucraina, la granita cu acest conflict care, iata, din pacate nu se solutioneaza, ci, dimpotriva, se agraveaza.

Am decis si Ministerul Apararii Nationale va avea o alocare suplimentara de 700 de milioane de lei in acest an, in felul acesta ne ducem aproape de tinta de 2% din PIB alocare pentru cheltuieli militare.

Ceea ce este important este faptul ca dincolo de exercitiile pe care le-am avut cu partenerii nostri transatlantici, au fost militari americani, vin avioane de lupta canadiene, investim in retehnologizare, in intretinerea echipamentelor, iar practic toti acesti bani sunt pentru modernizare si intretinere in fabrici romanesti. Practic, acesti bani nu pleaca din tara, raman aici, unul din beneficiari este si uzina de la Sadu", a spus premierul.

In acelasi context, el a aratat ca Romania este pregatita sa apere Republica Moldova si sa fie solidara cu Ucraina.

"Vreau sa aratam foarte clar ca Romania este pregatita sa-si asume toate responsabilitatile care ii revin in calitate de membru NATO si al UE, sa aparam Moldova, sa avem o pozitie foarte clara alaturi de partenerii nostri europeni si transatlantici de solidaritate cu Ucraina, de sprijin pentru integritatea si inviolabilitatea teritoriala a Ucrainei si pentru a arata o pozitie foarte clara si decisa in acest sens.

Aceasta suma de bani merge catre intretinerea echipamentelor militare si pentru completarea stocurilor necesare de toate tipurile. Important e ca legat de apelul corect si legitim facut de Administratia americana Romania a raspuns deja pozitiv si aceasta decizie este deja luata si este in implementare", a mai spus Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#bani buget armata conflict Ucraina, #bani uzina Sadu Ponta , #premier