Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Plangere penala pe numele lui Ponta, la Inalta Curte

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 18:25
9770 citiri
Plangere penala pe numele lui Ponta, la Inalta Curte
Foto: Ziare.com

Liberalul Mihai Seplecan, presedinte al Consiliului Judetean Cluj, a depus o plangere penala pentru abuz in serviciu la Inalta Curte de Casatia si Justitie, impotriva prim-ministrului Victor Ponta, pe care il acuza ca nu a organizat alegeri locale partiale in acest judet, in termenul prevazut de lege.

"Am castigat la Curtea de Apel Cluj, premierul a contestat si ne vom judeca la Inalta Curte. Eu am facut si plangere penala pentru abuz in serviciu. In prima faza procurorul de caz a dat NUP, am sesizat pe prim-procurorul Tiberiu Nitu, nici dansul nu mi-a raspuns nimic si am facut plangere penala la Inalta Curte, la Curtea preliminara de cinci judecatori.

Sunt ferm convins ca voi castiga si va fi acuzat domnul Victor Viorel Ponta de abuz in serviciu. Domnul premier nu a respectat legea si la momentul cand trebuia sa organizeze alegeri pentru Consiliul Judetean Cluj nu a tinut cont de lege si a incalcat legea", a spus Seplecan, joi, citat de Gandul.

Acesta a reclamat faptul ca alegeri pentru functia de presedinte al CJ Cluj nu au fost organizate in termenul limita, care a fost depasit cu jumatate de an, pe 18 ianuarie.

Guvernul, exces de putere cand a refuzat sa organizeze alegeri la CJ Cluj - instanta

In plus, mai sustine Seplecan, l-a anuntat pe prim-ministru cu 35 de zile inainte de aceasta data cu privire la necesitatea organizarii alegerilor locale. Functia de presedinte al CJ Cluj a ramas vacanta dupa ce Horia Uioreanu si-a dat demisia, pe 3 octombrie 2014, pe atunci fiind in arest preventiv pentru fapte de coruptie.

Horea Uioreanu si-a dat demisia de la sefia Consiliului Judetean Cluj

Mihai Seplecan a mai precizat ca nici procurorul general nu i-a raspuns in termenul legal de 20 de zile la plangerea penala depusa impotriva premierului.

La inceputul lunii aprilie, Curtea de Apel Cluj a decis ca Guvernul Ponta trebuie sa organizeze alegeri partiale anticipate pentru sefia CJ Cluj. O luna mai tarziu, instanta a transmis, in motivarea deciziei, ca Guvernul a facut exces de putere cand a refuzat sa organizeze alegeri pentru functia lasata libera de demisia lui Uioreanu.

Instanta obliga Guvernul sa organizeze alegeri pentru sefia CJ Cluj

Ponta nu vrea alegeri locale: De muncit cand mai muncim, daca stam tot timpul numai in alegeri?

Pe 26 ianuarie, Victor Ponta a respins solicitarea PNL, care a cerut organizarea de alegeri locale pentru posturile vacante de primari si sefi de consilii judetene.

"Organizam alegeri in fiecare saptamana? Romania nu trebuie sa stea tot timpul in alegeri. Pe ce sistem de vot? (...) Aici nu e vorba de un interes politic, ci daca tinem tara tot timpul in alegeri pentru un mandat care se termina peste un an, sa tot organizeze pentru un an de zilei, de muncit cand mai muncim, daca stam tot timpul numai in alegeri?", a spus atunci Victor Ponta.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#plangere penala Ponta ICCJ, #Mihai Seplecan plangere penala Ponta , #premier