Pleaca Sarkozy, vine Ponta (Opinii)

Joi, 10 Mai 2012, ora 11:42
3323 citiri

Previziunile analistilor s-au adeverit si Francois Hollande a devenit presedintele Frantei. Spre linistea lui Victor Ponta si nelinistea noastra, pentru ca este de asteptat ca suflul socialist sa aduca mari schimbari in Europa.

Oare trebuie sa ne bucuram vazand cum se prabuseste reduta capitalismului pentru a lasa loc partidelor de stanga si celor nationaliste?

Nu stie nimeni cum se va sfarsi acest razboi desfasurat pe mai multe fronturi, in care suntem tarati fara voia noastra. Lupta acerba dintre politic si economic, suprapusa bataliei dintre moneda americana si cea europeana, lasa urme adanci si populatiile au reactionat cum au crezut de cuviinta, pentru ca nimeni nu vrea sa fie generatie de sacrificiu.

Nu se poate spune ca politicul nu a incercat sa impace si capra si varza, pentru a mai castiga putina incredere. Din nefericire, programele de subventionare a energiei verzi, rabla sau infiintarea unui fond de rezerva al UE nu au facut decat sa sporeasca venitul unei clase despre care putem spune orice, dar nu ca ii plang copiii de foame.

Ca intotdeauna, sutele de miliarde cheltuite pentru a salva bancile sau nu stiu ce industrie au fost asezate pe spinarea omului de rand, adus in pragul saraciei prin niste masuri abuzive care prelungesc agonia unui sistem muribund.

S-ar putea invoca scuza ca datoriile acumulate de-a lungul anilor se datoreaza in primul rand populatiei, care a tot cerut, fara sa se intrebe daca exista resurse sau nu. Cand paginile revistelor sau micile ecrane abunda de milionari si miliardari, iar tu iti masori adancimea buzunarului, este greu sa combati crezurile marxismului sau celor care, in extremismul lor desantat, spun ca apara pe cei saraci. Ca doar nu-i doare gura!

Legata strans de economia occidentala, care de-abia mai respira, Romania s-a asezat cuminte intre ciocan si nicovala si poate ca nu intamplator USL a ajuns la guvernare. Stransa legatura dintre PSD si Rusia poate fi de folos in asemenea momente, cand pietele cad mai ceva ca perele prea coapte. Ca sa treci puntea...

Din pacate, unele interese obscure vor cu tot dinadinsul sa destabilizeze echilibrul mai mult decat fragil in care ne zbatem sa plutim si pentru care se plateste peste masura. Numai ca nazuintele unor Voiculesti nu vor coincide niciodata cu cele ale poporului, insa asta ii intereseaza la fel de mult ca si viata pinguinilor de la Pol.

Ideea geniala de a suspenda presedintele tarii acum este pur si simplu iresponsabila. Am vazut ce s-a intamplat cu moneda in ziua motiunii. Ar trebui sa nu fim idealisti si sa credem ca speculatorii vor lasa sa le scape printre degete o avere, induiosati de copiii care mananca paine "unsa" cu pamant.

La toate acestea trebuie sa adaugam consacratul clientelism politic ce va urma investirii Guvernului Ponta, pentru ca, inainte de toate, acest guvern trebuie sa castige alegerile locale si parlamentare, indiferent de costuri. Platite bineinteles de populatie.

Liderii USL stiu foarte bine ca nu stapanesc procentele care sa le confere puterea absoluta, motiv pentru care vor declansa o adevarata vanatoare de vrajitoare, lovind fara mila in toate fiefurile portocalii si udemeriste. Intr-o goana nebuna dupa bani, principiul "noi tot, ei nimic" va fi aplicat fara nici cel mai mic discernamant, iar de suferit vor suferi cetatenii si nu primarii.

Inaripat de rezultatele alegerilor europene, Victor Ponta a subliniat ca Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria si nu de la Cotroceni, Kiseleff sau Modrogan.

Ca tot veni vorba, domnule prim-ministru, de Grivco nu spuneti nimic?

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ponta relatie Voiculescu, #Ponta Hollande socialisti, #Ponta alegeri Franta, #PSD alegeri Romania , #premier