Ponta a anuntat cand va prezenta bugetul

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 15:12
2017 citiri
Ponta a anuntat cand va prezenta bugetul
Foto: Antena 3

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, cand va prezenta bugetul pe anul 2013.

"Sper ca, joi, colegii mei, ministrii Liviu Voinea si Daniel Chitoiu, sa termine cu bugetul, pe care il voi prezenta in fata presei", a precizat prim-ministrul, in cadrul unei conferinte de presa.

Ponta a tinut sa mentioneze ca nu va citi efectiv din proiect, ci va face doar "starea natiunii".

Mai intai, draftul trebuie discutat cu misiunea Fondului Monetar International, care isi incepe vizita pe 15 ianuarie, iar apoi va fi trimis in Parlament pe 21 ianuarie.

"Vreau sa fie cel mai transparent proces de alocare si de cheltuire a banilor publici", a declarat Victor Ponta.

De asemenea, el a reiterat ca nu secretizat proiectul de buget, ci doar memorandumul cu FMI, insistand ca a luat aceasta decizie pentru a putea negocia cu creditorii internationali.

"Daca l-am fi facut public, nu am mai fi avut cu ce negocia", a spus Ponta.

Bugetul pe 2013 va suferi modificari importante, astfel ca cheltuielile de personale vor creste, iar cele pentru investitii vor scadea, pentru a sustine reintregirea salariilor.

In plus, premierul l-a demis e seful INS, Vergil Voineagu, pentru "greseala grava" comisa in calcularea PIB pe 2011.

Potrivit lui Ponta, institutia a revizuit in scadere cu aproximativ 20 miliarde de lei PIB pentru 2011, fapt ce va determina reducerea cheltuielilor bugetare prevazute pentru 2013 cu aproape 1 miliard de lei, pentru incadrarea in tinta de deficit stabilita.

INS a precizat insa ca aplica metodologia UE privind PIB, care prevede transmiterea pe parcursul a 21 luni pentru indicatorii anuali trei versiuni de estimare - provizorii (la 70 de zile), semidefinitive (la 9 luni) si definitive (la 21 luni) - iar diferentele intre ele sunt inerente si nu reprezinta erori de calcul.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ponta anunt buget, #Ponta prezentare buget, #Ponta buget 2013 , #premier