Ponta a descoperit cine ar trebui sa arate viziunea economica a Romaniei: Nici premierul, nici presedintele

Marti, 27 Octombrie 2015, ora 11:34
2621 citiri
Ponta a descoperit cine ar trebui sa arate viziunea economica a Romaniei: Nici premierul, nici presedintele
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta le-a cerut oamenilor de afaceri, marti, sa se implice mai mult in realizarea unor masuri benefice pentru mediul antreprenorial si sa arate care ar trebui sa fie viziunea economica a Romaniei.

In cadrul unui eveniment dedicat IMM-urilor, prim-ministrul a tinut sa ii critice pe patronii de firme.

El a spus ca acestia ar trebui sa se implice mai mult in redactarea unor politici economice bune si i-a invitat sa aleaga ce e mai bine pentru ei, de exemplu intre un Cod Fiscal cu TVA de 19% sau TVA de 24%.

"Vrea sa va si critic. Cred ca rolul dumneavoastra trebuie sa fie mai important in ceea ce priveste viziunea economica a Romaniei. Nu e treaba premierului si a presedintelui, noi suntem oameni politici, noi discutam, ne certam, dar e treaba dvs sa aratati ce trebuie sa facem pentru dezvoltarea economica a Romaniei.

Si anume: e bine sa pastram TVA redusa sau e bine sa facem cum spune FMI, sa ne intoarcem la 24%? Degeaba vorbim noi, trebuie sa spuneti dvs. E bine sa aplicam Codul Fiscal cat mai repede? (...) E bine ca atunci cand avem surplus de venituri bugetare, din munca dvs, primele domenii sa fie Educatia si Sanatatea? Eu asta cred, dar sunt un om politic", a transmis Victor Ponta, la conferinta dedicata "Topului National al firmelor private din Romania".

De asemenea, el a indemnat mediul de afaceri sa faca in asa fel incat sa isi exprime punctele de vedere legate de imbunatatirea cadrului legislativ pentru firme.

"Cred ca, extragandu-va din orice batalie politica, dvs trebuie sa spuneti ca viziunea economica trebuie sa fie mentinuta indiferent de cate guverne se schimba. Cred ca vocea dvs trebuie sa fie mai pregnanta in a spune care trebuie sa fie viziunea economica. Daca faceti acest lucru, atunci vom tine cont si vom avea o economie performanta si sustenabila", a punctat Ponta.

La randul sau, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a indemnat mediul de afaceri sa fie mai prezent in dezbateri, dand ca exemplu proiectul pentru noul Cod Fiscal.

"Mediul privat trebuie sa fie mai prezent in ce inseamna aceasta dezbatere, de multe ori e nevoie ca cei carora se adreseaza anumite masuri sa le sustina si sa nu ne trezim ca... Au fost multe idei propuse pentru Codul Fiscal, dar in final, cand era ultimul hop, s-a apasat pe frana. Din pacate, acest lucru naste discutii si lasa pe altii, care stau ascunsi, si ies si vorbesc intr-un mod... fara argumente", a explicat oficialul, prezent la aceeasi conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Ponta critici firme, #Ponta crtici IMM, #Ponta viziune economica , #premier
Comentarii
Poza mocofanipsd
mocofanipsd
rank 1
Poza trolheim
trolheim
rank 1
Cresterea economica prin stimularea consumului e un balon temporar