Ponta a pus o tanara fara experienta in fruntea unei institutii cheie - MJ cere raport

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 16:11
6949 citiri
Ponta a pus o tanara fara experienta in fruntea unei institutii cheie - MJ cere raport
Foto: sutu.ro

Premierul Ponta a numit in fruntea Registrului Comertului o tanara pesedista fara experienta manageriala. Cum numirea s-a facut fara concurs, ministrul Justitiei a cerut un raport in acest caz.

La 22 august, cu o zi inainte de numirea Monei Pivniceru ca ministru, Victor Ponta, in calitate de premier si interimar la Justitie, a emis doua ordine de ministru prin care procurorul Catalin Ceort a fost numit sef peste Administratia Nationala a Penitenciarelor, iar Silvia Mihalcea director general al ONRC. Catalin Ceort a fost revocat din functie dupa doar doua saptamani, la data de 5 septembrie, dupa ce mass-media a relatat despre numirea fara fundament legal, scrie Evenimentul Zilei.

Numirea in functie a tinerei pesediste Silvia Mihalcea (33 de ani) este controversata deoarece nu se respecta conditia de vechime minima de doi ani intr-o functie de conducere si nu s-a organizat un concurs pentru ocuparea postului. Mihalcea ocupase anterior, numai pentru opt luni, functia de vicepresedinte al Autoritatii pentru Protectia Consumatorilor.

Conform sursei citate, importanta acestei functii este data de zestrea imobiliara de 60 milioane de lei in intrega tara, incasari anuale de 130 milioane de lei si baza de date a tuturor firmelor din tara. De asemenea, Oficiul a castigat mai multe proiecte derulate prin fonduri europene.

Originara din Braila, cariera Silviei Mihalcea a inceput in 2006, atunci cand a fost angajata expert parlamentar la grupul PSD din Camera Deputatilor. Tatal ei este Fanel Mihalcea, fostul sef al Parchetului Tribunalului Braila, in prezent prim-procuror adjunct la aceasta institutie. Tanara provine din organizatia de tineret a PSD-Braila si a fost propulsata la nivel central de Liviu Dragnea.

Din 2003, ea a ocupat functia de expert parlamentar al grupului PSD si a fost colaboratoarea deputatului Viorel Hrebenciuc. Vechimea de expert parlamentar a ajutat-o pe Silvia Mihalcea sa ajunga avocat definitiv fara a mai face stagiatura. Ea a fost prima persoana care s-a inscris, in 2011, avocat definitiv la Baroul Galati in baza unor modificari la legea avocaturii.

Jurnalistii de la Evenimentul Zilei i-au cerut actualului ministru al Justitiei sa explice cum a fost numita Silvia Mihalcea in functia de director general al ONRC, in conditiile in care legislatia prevede ocuparea functiei prin concurs, de ce procurorul Catalin Ceort, numit prin aceeasi procedura, a fost schimbat din functie de Mona Pivniceru, in timp ce Silvia Mihalcea a ramas si de ce nu a fost respectata conditia vechimii intr-o functie de conducere.

Raspunsul oficialilor din minister a fost ca Mona Pivniceru a cerut un raport cu privire la cele sesizate.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Ponta Silvia Mihalcea Registrul Comertului, #Ponta blonda Registrul Comertului , #premier
Comentarii